Στις 2 Ιουλίου οι βουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία

Στις 2 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ. Ο ίδιος θα επιδιώξει την εδραίωσή του στο κόμμα και την πρωθυπουργία με αντίπαλο τον 48χρονο αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Μπιλ Σόρτεν.

Στις 2 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

Ο ηγέτης του κυβερνητικού συντηρητικού συνασπισμού, που είχε ανατρέψει τον Σεπτέμβριο τον προκάτοχό του Τόνι Άμποτ, μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη στο Φιλελεύθερο Κόμμα, θα επιδιώξει να εδραιώσει τη θέση του στις κάλπες.

Αντίπαλος του 61χρονου Τέρνμπουλ θα είναι ο 48χρονος αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Μπιλ Σόρτεν.

«Ο γενικός κυβερνήτης έκανε δεκτή την εισήγησή μου για διάλυση των δυο σωμάτων του Κοινοβουλίου και την προκήρυξη εκλογών στις 2 Ιουλίου» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Αυστραλία άλλαξε πέντε φορές πρωθυπουργό σε διάστημα πέντε χρόνων. Οι προηγούμενες εκλογές έλαβαν χώρα το Σεπτέμβριο 2013 και οι επόμενες έπρεπε, σύμφωνα με τον νόμο, να διεξαχθούν πριν τον Ιανουάριο 2017.

Η ημερομηνία της 2ας Ιουλίου ήταν αναμενόμενη, καθώς ο ηγέτης της συντηρητικής κυβέρνησης είχε προειδοποιήσει για τη διάλυση των δυο σωμάτων του Κοινοβουλίου εάν η Γερουσία δεν ψήφιζε κάποιες μεταρρυθμίσεις.

Η Άνω Βουλή αρνήθηκε τον Απρίλιο να ψηφίσει ένα κείμενο για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ είχε ήδη μπλοκάρει ένα νομοσχέδιο σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Ο πολυεκατομμυριούχος Μάλκολμ Τέρνμπουλ, πρώην δημοσιογράφος, δικηγόρος και τραπεζίτης, είχε υποσχεθεί, διαδεχόμενος τον Τόνι Άμποτ, πως θα άλλαζε τον τρόπο διακυβέρνησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έχασε έδαφος τους τελευταίους μήνες, ενώ η κυβέρνησή του δεν κατόρθωσε να υλοποιήσει βασικές μεταρρυθμίσεις όπως στον τομέα της φορολογίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk