Τέταρτη ημέρα κινητοποιήσεων στη Γαλλία για τα εργασιακά

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις προχωρούν επτά γαλλικά συνδικάτα και φοιτητικές ενώσεις ζητώντας την απόσυρση των αλλαγών στα εργασιακά σε μία μάχη που έχει ανεβάσει αισθητά το πολιτικό θερμόμετρο. Πρόκειται για την τέταρτη κινητοποίηση μέσα σε έναν μήνα, πριν φτάσει το νομοσχέδιο για συζήτηση στην Εθνοσυνέλευση.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις προχωρούν επτά γαλλικά συνδικάτα και φοιτητικές ενώσεις ζητώντας την απόσυρση των αλλαγών στα εργασιακά σε μία μάχη που έχει ανεβάσει αισθητά το πολιτικό θερμόμετρο.

Πρόκειται για την τέταρτη κινητοποίηση μέσα σε έναν μήνα, πριν φτάσει το νομοσχέδιο για συζήτηση στην Εθνοσυνέλευση την ερχόμενη Τρίτη.

Την Πέμπτη, τα συνδικάτα CGT, FO, FSU, Solidaires, UNEF, UNL και FIDL κατεβαίνουν ξανά στο δρόμο με αίτημα την πλήρη απόσυρση του νόμου ελ Κομρί. Σχετικά περιορισμένα προβλήματα αναμένονται στον τομέα των μέσων μαζικής μεταφοράς στο Παρίσι.

Κατά τα συνδικάτα, ο νέος νόμος απορρυθμίζει την αγορά εργασίας ειδικά όσον αφορά την εργασία των νέων. Για την κυβέρνηση Ολάντ-Βαλς, είναι τμήμα των μεταρρυθμίσεων που στοχεύει στη μείωση της ανεργίας -το μεγαλύτερο στοίχημα της θητείας του γάλλου προέδρου, και μέτωπο στο οποίο ακόμη δεν έχουν φανεί σημαντικά αποτελέσματα.

Οι αντιδράσεις είχαν φέρει ορισμένες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο, όμως τα συνδικάτα απορρίπτουν συνολικά το νόμο ως «ανεπίδεκτο βελτίωσης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk