Ανέβηκε το θερμόμετρο στη Βόρεια Καρολίνα για τον «ομοφοβικό νόμο»

Αντίπαλες συγκεντρώσεις υποστηρικτών και αντιτιθέμενων περικύκλωσαν το πολιτειακό Κοινοβούλιο της Βόρειας Καρολίνας με μήλον της έριδος το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που θεωρείται ότι περιορίζει τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανς. Νόμοι σαν κι αυτόν έχουν γίνει το επόμενο πεδίο της μάχης στις ΗΠΑ μετά την ιστορική αναγνώριση του γκέι γάμου, και η περίπτωση της Βόρειας Καρολίνας έχει προκαλέσει ασυνήθιστη κατακραυγή από κάθε πιθανή κατεύθυνση.

Αντίπαλες συγκεντρώσεις υποστηρικτών και αντιτιθέμενων περικύκλωσαν το πολιτειακό Κοινοβούλιο της Βόρειας Καρολίνας με μήλον της έριδος το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που θεωρείται ότι περιορίζει τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανς.

Νόμοι σαν κι αυτόν έχουν γίνει το επόμενο πεδίο της μάχης στις ΗΠΑ μετά την ιστορική αναγνώριση του γκέι γάμου, και η περίπτωση της Βόρειας Καρολίνας έχει προκαλέσει ασυνήθιστη κατακραυγή από κάθε πιθανή κατεύθυνση: Μεγάλες εταιρείες έχουν απειλήσει με μπλόκο την πολιτεία ενώ προσωπικότητες του δημόσιου χώρου έχουν ρίξει το βάρος τους στις κινητοποιήσεις για απόσυρσή του.

Η πρώτη επιστροφή των βουλευτών της πολιτείας στο Ράλεϊ για συνεδρίαση πλαισιώθηκε από τις τεταμένες διαδηλώσεις χιλιάδων υπέρ και κατά της νομοθεσίας.

Δημοκρατικοί βουλευτές έχουν ζητήσει την απόσυρση της επίμαχης νομοθεσίας, όμως οι Ρεπουπλικανοί της πολιτείας έχουν δείξει την πρόθεσή τους να μην υποχωρήσουν παραπάνω -εξαιτίας της κατακραυγής, ο ρεπουπλικανός κυβερνήτης είχε κάνει ορισμένες τροποποιήσεις, διατηρώνοντας όμως τη γενική κατεύθυνση του νομοσχεδίου.

Τους ρεπουμπλικανούς βουλευτές υποδέχθηκε τη Δευτέρα πλήθος υποστηρικτών με πλακάτ και συνθήματα, την ώρα που οι συγκεντρωμένοι εναντίον του νόμου τους χλεύαζαν.

Περίπου 50 άτομα της δεύτερης συγκέντρωσης τέθηκαν υπό κράτηση επειδή αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το σημείο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk