Ομπάμα, ευρωπαίοι ηγέτες: Να γίνει σεβαστή η εκεχειρία στη Συρία

Η προσφυγική κρίση, ο πόλεμος στη Συρία και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του Μπαράκ Ομπάμα με Ευρωπαίους ηγέτες στο Αννόβερο. Ομπάμα, Μέρκελ, Ολάντ, Ρέντσι και Κάμερον ζήτησαν από τις δύο πλευρές στη Συρία να σεβαστούν την εκεχειρία, ενώ ανέφεραν ότι για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης χρειάζεται «συνολική και βιώσιμη λύση που θα αντικατοπτρίζει τις αξίες που μοιράζονται η Ευρώπη και οι ΗΠΑ».

Η προσφυγική κρίση, ο πόλεμος στη Συρία και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του Μπαράκ Ομπάμα με Ευρωπαίους ηγέτες στο Αννόβερο.

Ομπάμα, Μέρκελ, Ολάντ, Ρέντσι και Κάμερον ζήτησαν από τις δύο πλευρές στη Συρία να σεβαστούν την εκεχειρία, ενώ ανέφεραν ότι για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης χρειάζεται «συνολική και βιώσιμη λύση που θα αντικατοπτρίζει τις αξίες που μοιράζονται η Ευρώπη και οι ΗΠΑ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχιστούν οι ΝΑΤΟϊκές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Ο αμερικανός πρόεδρος και οι ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις παραβιάζεις της εκεχειρίας από το συριακό καθεστώς και έκαναν λόγο για συνεχιζόμενη παρεμπόδιση να δοθεί πρόσβαση σε ανθρωπιστικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, ζήτησαν από τις δύο πλευρές να απέχουν από τις εχθροπραξίες και επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για ήττα του Ισλαμικού Κράτους.

Καλωσόρισαν, επίσης, τα βήματα για μία λειτουργική και αποτελεσματική κυβέρνηση στη Λιβύη.

«Οι ηγέτες κάλεσαν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία τους στο Αιγαίο για να εξερευνήσουν τρόπους να εργαστούν μαζί για να αντιμετωπίσουν με τάξη και ανθρωπιά τις προσφυγικές ροές στη Μεσόγειο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι ηγέτες αναφέρθηκαν, επίσης, στο θέμα της Ουκρανίας και ζήτησαν την εφαρμογή των συμφωνηθέντων στο Μινσκ.

Επίσης, συζήτησαν για την Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP), λέγοντας ότι έχει μεγάλη σημασία, ότι θα επεκτείνει την ανάπτυξη και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk