Δεν στέλνουμε χερσαίες δυνάμεις στη Συρία επαναλαμβάνει ο Ομπάμα

«Θα ήταν λάθος για τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη Βρετανία να στείλουν χερσαία στρατεύματα για την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας στο BBC, σημειώνοντας ότι η λύση στη Συρία δεν είναι στρατιωτική. Ο Ομπάμα επισήμανε πως δεν θεωρεί ότι το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να ηττηθεί στους εννέα μήνες που απομένουν μέχρι τη λήξη της προεδρίας του, όμως ανέφερε ότι «μπορούμε αργά να συρρικνώσουμε το περιβάλλον στο οποίο επιχειρούν» οι τζιχαντιστές.

«Θα ήταν λάθος για τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη Βρετανία να στείλουν χερσαία στρατεύματα για την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας στο BBC κατά την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, σημειώνοντας ότι η λύση στη Συρία δεν είναι στρατιωτική.

Ο Ομπάμα επισήμανε πως δεν θεωρεί ότι το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να ηττηθεί στους εννέα μήνες που απομένουν μέχρι τη λήξη της προεδρίας του, όμως ανέφερε ότι «μπορούμε αργά να συρρικνώσουμε το περιβάλλον στο οποίο επιχειρούν» οι τζιχαντιστές.

Χαρακτηρίζοντας το ζήτημα της Συρίας «τεράστιας πολυπλοκότητας», ο Ομπάμα δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις» για να σημειώσει: «Προκειμένου να λύσουμε τα μακροπρόθεσμα προβλήματα στη Συρία, μία στρατιωτική λύση από μόνη της και ειδικά η ανάπτυξη στρατευμάτων μας- δεν θα φέρει τη λύση».

Παράλληλα επανέλαβε από τη συχνότητα του BBC τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας ότι μπορεί να χρειαστούν έως και δέκα χρόνια για την επίτευξη νέων εμπορικών συμφωνίας μεταξύ Βρετανίας-ΗΠΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk