Παραιτείται ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιάτσενιουκ

Την παραίτησή του προανήγγειλε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιάτσενιουκ ανοίγοντας το δρόμο για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης έπειτα από πολύμηνη πολιτική κρίση με τον ίδιο στο επίκεντρο επικρίσεων για την επιδείνωση της οικονομίας και καθυστέρηση στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Την παραίτησή του προανήγγειλε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιάτσενιουκ ανοίγοντας το δρόμο για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης έπειτα από πολύμηνη κρίση με τον ίδιο στο επίκεντρο επικρίσεων για την επιδείνωση της οικονομίας και καθυστέρηση στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

«Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του πρωθυπουργού της Ουκρανίας. Την Τρίτη 12 Απριλίου θα υποβάλω την παραίτησή μου στο Κοινοβούλιο. Η απόφασή μου βασίζεται σε αρκετούς λόγους, όπως μεταξύ άλλων η πολιτική κρίση στην κυβέρνηση που έχει ξεσπάσει τεχνητά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του την οποία μετέδωσε η ουκρανική τηλεόραση.

Η κυβέρνηση Γιάτσενιουκ επέζησε πρότασης μομφής το Φεβρουάριο, όμως δύο κόμματα εγκατέλειψαν τον κυβερνητικό συνασπισμό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραμονή του πρωθυπουργού στα ηνία. Η αποχώρηση των δύο κομμάτων στέρησε στον συνασπισμό την πλειοψηφία στο ουκρανικό Κοινοβούλιο.

Εάν οι βουλευτές αποτύχουν να συγκροτήσουν νέο συνασπισμό και να ενωθούν στο πρόσωπο νέου πρωθυπουργού, η Ουκρανία μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, τις οποίες ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο έχει προσπαθήσει να αποφύγει υπό το φόβο περαιτέρω αποσταθεροποίησης της χώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk