Γαλλία σε Γερμανία: Αφιερώστε πόρους για τη μάχη κατά τρομοκρατίας

Ετοιμότητα για «δημοσιονομική προσπάθεια» στον τομέα της Άμυνας και για δραστηριοποίηση εκτός Ευρώπης ζητά από το Βερολίνο ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. «Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε μία άλλη δύναμη, ακόμη και εάν είναι σύμμαχος και φίλη, για να γλιτώσουμε από την τρομοκρατία» είπε χαρακτηριστικά.

Ετοιμότητα για «δημοσιονομική προσπάθεια» στον τομέα της Άμυνας και για δραστηριοποίηση εκτός Ευρώπης ζητά από το Βερολίνο ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild που δημοσιεύεται την Τετάρτη, ο Ολάντ ευχαρίστησε το Βερολίνο για τη στρατιωτική του υποστήριξη στο Μαλί, όπου γερμανικές δυνάμεις ενισχύουν την ειρηνευτική αποστολή των κυανοκράνων του ΟΗΕ και, στη Συρία. «Αντιλαμβάνομαι Πως ήταν μία δύσκολη απόφαση, γιατί από μία άποψη σήμαινε εξέλιξη της [γερμανικής] πολιτικής» είπε.

«Οι δύο χώρες μας πρέπει να συμφωνήσουν σε μια δημοσιονομική προσπάθεια για την Αμυνα. Και επίσης να αναλάβουν δράση εκτός Ευρώπης. Ας μην στηριζόμαστε σε άλλη δύναμη, ακόμη και φιλική να είναι αυτή, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» δήλωσε ο Ολάντ.

Ο γάλλος πρόεδρος το ανέφερε ως μέρος της μάχης εναντίον της τρομοκρατίας, η οποία επιπλέον αφορά και μέτρα ενίσχυσης της ασφάλειας.

«Πρώτα πρέεπι να ταυτοποιήσουμε όσους συνιστούν κίνδυνο και να υπάρχει κεντρική διαχείριση των πληροφοριών, μετά χρειαζόμαστε συστηματικούς ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ανταλλαγή στοιχείων επιβατών και καταπολέμηση του εμπορίου όπλων και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος» ανέφερε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk