Στο πλαίσιο ενισχυμένων μέτρων

Ένοπλοι πράκτορες με πολιτικά στα τρένα της Γαλλίας

Ένοπλοι πράκτορες με πολιτικά, «εξουσιοδοτημένοι και εκπαιδευμένοι να πυροβολούν», θα επιβαίνουν σε ορισμένα τρένα, στο πλαίσιο των μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας στη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε την Κυριακή ο πρόεδρος των Γαλλικών Σιδηροδρόμων Γκιγιόμ Πεπί.

Ένοπλοι πράκτορες με πολιτικά θα επιβαίνουν σε ορισμένα τρένα, στο πλαίσιο των μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας στη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε την Κυριακή ο πρόεδρος των Γαλλικών Σιδηροδρόμων Γκιγιόμ Πεπί.

«Οι πράκτορες ασφαλείας μας θα έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν ένοπλοι και με πολιτικά μέσα στα τρένα» δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε σε πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Θα είναι «εξουσιοδοτημένοι και εκπαιδευμένοι να πυροβολούν» υπογράμμισε ο Πεπί.

Ενώ οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι (SNCF) διέθεταν ως τώρα πράκτορες οι οποίοι μπορούσαν να κάνουν χρήση του όπλου τους μόνον ένστολοι, οι πράκτορες αυτοί θα φορούν πολιτικά. «Το ζητούμενο είναι να μην φαίνονται» υπογράμμισε ο πρόεδρος της SNCF.

Σχετικός νόμος για την ασφάλεια στις μεταφορές που επιτρέπει την αλλαγή αυτή τέθηκε σε ισχύ την περασμένη Τετάρτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk