Δεν είχαν περάσει παρά μόλις λίγα 24ωρα από το μακελειό στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών και η κτηνωδία των «καμικάζι» του Ισλάμ συνεχίστηκε με ένα ακόμη «τυφλό χτύπημα» στο Ιράκ, όπου ακόμη μετρώνται νεκροί και τραυματίες!
Η επίθεση βομβιστή έγινε το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού αγώνα στην πόλη Ισκανταρίγια, όπου ζουν Σιίτες και Σουνίτες και η οποία βρίσκεται 40 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, Βαγδάτης.
Μέχρι και το βράδυ της ίδιας ημέρας είχαν καταμετρηθεί τουλάχιστον 29 νεκροί και 71 τραυματίες, όπως ανακοίνωσε ο Φαλάχ Αλ Καφάγι, τοπικός επικεφαλής ασφαλείας.
Ο βομβιστής που βρισκόταν ανάμεσα στο πλήθος, πυροδότησε ζώνη με εκρηκτικά την ώρα που οι ποδοσφαιριστές της νικήτριας ομάδας σήκωναν το τρόπαιο για να πανηγυρίσουν με τους οπαδούς τους.
«Εκείνη την ώρα γινόταν η απονομή στους νικητές και ο βομβιστής εξερράγη μέσα στο πλήθος», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας. Μάλιστα, λίγο αργότερα, ο ίδιος επιβεβαίωσε και την πληροφορία πως ο δήμαρχος της πόλης βρισκόταν ανάμεσα στα θύματα, λέγοντας: «Ο δήμαρχος εξέπνευσε στο νοσοκομείο, λόγω των πολύ σοβαρών τραυμάτων του από την έκρηξη».
Όπως ανακοίνωσε το πρακτορείο Amaq, την ευθύνη για το μακελειό ανέλαβαν Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου, οι οποίοι «ελέγχουν» την περιοχή στα νότια και δυτικά του Ιράκ.