Σε κλοιό νέφους παραμένει η Ιταλία-Σύσκεψη για λήψη νέων μέτρων

Δεν κατάφερε να μειώσει το νέφος στο Μιλάνο η τριήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί στην πόλη. Αντίθετα, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη οι τιμές των ρύπων σημείωσαν αύξηση. Σύσκεψη το απόγευμα του υπουργού Περιβάλλοντος με περιφερειάρχες και δημάρχους για να υιοθετηθεί μια συνολική στρατηγική μελλοντικής δράσης.

Δεν κατάφερε να μειώσει το νέφος στο Μιλάνο η τριήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί στην πόλη.

Αντίθετα, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη οι τιμές των ρύπων σημείωσαν αύξηση.

Το ίδιο ισχύει και για τη Ρώμη, στην οποία έχει υιοθετηθεί το μέτρο της κυκλοφορίας των μονών-ζυγών.

Το απόγευμα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Τζιάν Λούκα Γκαλέτι, πρόκειται να συναντηθεί με τους περιφερειάρχες και δημάρχους των περιοχών με χρόνια υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση, για να υιοθετηθεί μια συνολική στρατηγική μελλοντικής δράσης.

Ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, έχει θέσει ως στόχο την ανακαίνιση των λαϊκών πολυκατοικιών, με νέα, οικολογική τεχνολογία για τα καλοριφέρ, την αγορά νέων λεωφορείων φιλικών προς το περιβάλλον και τον δεκαπλασιασμό, μέσα σε δυο χρόνια, των σημείων στα οποία θα μπορεί κανείς να φορτίζει τα ηλεκτρικά ΙΧ αυτοκίνητα.

Ο Ρομπέρτο Μαρόνι, περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, ζήτησε την υιοθέτηση μόνιμων μέτρων, με κονδύλια ύψους δυο δισεκατομμυρίων ευρώ, για την ενίσχυση των αστικών μέσων δημόσιας μεταφοράς και την οριστική απαγόρευση κυκλοφορίας των ΙΧ που θεωρείται ότι συμβάλλουν σημαντικά στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk