Να διορθώσουμε την εικόνα του Ισλάμ στον κόσμο, λέει ο ιρανός πρόεδρος

Η μεγαλύτερη ευθύνη των μουσουλμανικών χωρών είναι να διορθώσουν την εικόνα του Ισλάμ στην παγκόσμια κοινή γνώμη, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί. «Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο τρόμος δεν θα καταστραφεί από τις βόμβες» προειδοποίησε.

Η μεγαλύτερη ευθύνη των μουσουλμανικών χωρών είναι να διορθώσουν την εικόνα του Ισλάμ στην παγκόσμια κοινή γνώμη, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί.

«Πρέπει να εξαλείψουμε την αρνητική εικόνα του Ισλάμ στον κυβερνοχώρο και στον πραγματικό χώρο σήμερα» σημείωσε σε ομιλία του στην Τεχεράνη κατά την έναρξη διεθνούς διάσκεψης για την κρίση στον ισλαμικό κόσμο.

Ο Ροχανί υπογράμμισε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των περιστατικών «βίας, τρόμου και των σφαγών, δυστυχώς διαδραματίστηκε στον ισλαμικό κόσμο στην Αφρική, τη βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη δυτική Ασία».

«Πρέπει να υψώσουμε το ανάστημά μας κατά της ιδεολογίας της βίας και του λόγου που υποκινεί σε αυτήν και που διαδίδονται από τις ένοπλες τζιχαντιστικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, και να ενωθούμε» συνέχισε.

Ο Ροχανί κάλεσε όλα τα ισλαμικά κράτη να ενεργήσουν προς την κατεύθυνση αυτή, περιλαμβανομένων και αυτών που μέχρι τώρα βομβαρδίζουν τους γείτονές τους.

Ο ίδιος δεν κατονόμασε τις χώρες αυτές, αλλά η Τεχεράνη υποστηρίζει τους σιίτες αντάρτες Χούτι στην Υεμένη που πολεμούν τις πιστές δυνάμεις στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, οι οποίες έχουν την στήριξη του αραβικού στρατιωτικού συνασπισμού υπό την Σαουδική Αραβία, αντίπαλο του Ιράν.

Διερωτώμενος «πόσες βόμβες και πύραυλοι αγοράστηκαν στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της χρονιάς», ο Ροχανί εκτίμησε πως αν τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τον λόγο αυτό είχαν διανεμηθεί στους φτωχούς μουσουλμάνους, «δεν θα υπήρχαν άνθρωποι που πηγαίνουν να κοιμηθούν πεινασμένοι».

«Εάν οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος μπορούν να στρατολογούν, αυτό γίνεται εξαιτίας της υλικής και πολιτιστικής φτώχειας που πρέπει να εξαλειφθεί από την ισλαμική κοινωνία.

» Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο τρόμος δεν θα καταστραφεί από τις βόμβες» προειδοποίησε, τονίζοντας ότι οι συγκρούσεις στην περιοχή ωφελούν το Ισραήλ και τους «αντι-μουσουλμάνους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk