Στο κέντρο του Ραμάντι ο ιρακινός στρατός για την ανακατάληψη από την ISIS

Ιρακινά στρατεύματα πέρασαν τον Ευφράτη και εισέβαλαν στο κέντρο του Ραμάντι στο πλαίσιο της επιχείρησης ανακατάληψης της πόλης του δυτικού Ιράκ που έπεσε τον Μάιο στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Στρατιώτες και συνεργαζόμενες πολιτοφυλακές προωθούνται -με κάλυψη από την ιρακινή αεροπορία και αεροσκάφη του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού- στις κεντρικές κυβερνητικές εγκαταστάσεις της πόλης, σε απόσταση περίπου 90 χλμ δυτικά της Βαγδάτης.

Ιρακινά στρατεύματα πέρασαν τον Ευφράτη και εισέβαλαν στο κέντρο του Ραμάντι στο πλαίσιο της επιχείρησης ανακατάληψης της πόλης του δυτικού Ιράκ που έπεσε τον Μάιο στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Στρατιώτες και συνεργαζόμενες πολιτοφυλακές προωθούνται -με κάλυψη από την ιρακινή αεροπορία και αεροσκάφη του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού- στις κεντρικές κυβερνητικές εγκαταστάσεις της πόλης, σε απόσταση περίπου 90 χλμ δυτικά της Βαγδάτης.

Το Ραμάντι, πρωτεύουσα της δυτικής επαρχίας Ανμπάρ, βρίσκεται από τον Μάιο στα χέρια των τζιχαντιστών μετά την υπαναχώρηση των ιρακινών δυνάμεων μπροστά στην επέλαση του Ισλαμικού Κράτους.

Η επιχείρηση ανακατάληψης ξεκίνησε στις αρχές του Νοεμβρίου έπειτα από μήνες προσπαθειών να κοπούν οι γραμμές τροφοδοσίας της πόλης, η πτώση της οποίας στο Ισλαμικό Κράτος αποτέλεσε βαριά ήττα για την κεντρική κυβέρνηση στην Βαγδάτη.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις έθεσαν υπό κλοιό το Ραμάντι και απέκλεισαν τους τζιχαντιστές στο κέντρο της πόλης κόβοντας τη σύνδεσή τους προπύργια του Ισλαμικού Κράτους σε άλλα σημεία της επαρχίας Ανμπάρ.

Τη Τρίτη ξεκίνησε η επιχείρηση ανακατάληψης με στρατιώτες να βρίσκονται πλέον στο κέντρο της πόλης.

«Οι δυνάμεις μας προωθούνται προς το κυβερνητικό συγκρότημα στο κέντρο του Ραμάντι» δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο εκπρόσωπος των αντιτρομοκρατικών μονάδων του Ιράκ Σαμπά αλ-Νουμάνι.

«Οι μάχες μαίνονται στις γειτονιές γύρω από το συγκρότημα, με την κάλυψη της αεροπορίας» ανέφερε ο ίδιος.

Οι ιρακινές υπηρεσίες εκτιμούν ότι σε 250 με 300 τον αριθμό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται στο Ραμάντι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk