Νέα εξάμηνη παράταση για τις κυρώσεις της ΕΕ κατά Ρωσίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε επίσημα τη Δευτέρα για διάστημα έξι μηνών, όπως ήταν αναμενόμενο, τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Ρωσία για την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας και το ρόλο της στη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία. Διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες ανέφεραν πάντως ότι αυτή ενδεχομένως να είναι η τελευταία παράταση του συνόλου των κυρώσεων σε βάρος του ενεργειακού, χρηματοπιστωτικού και αμυντικού τομέα της Ρωσίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε επίσημα τη Δευτέρα για διάστημα έξι μηνών, όπως ήταν αναμενόμενο, τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Ρωσία για την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας και το ρόλο της στη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία.

«Στις 21 Δεκεμβρίου 2015 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρέτεινε τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας μέχρι την 31η Ιουλίου 2016» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στις Βρυξέλλες.

«Δεδομένου ότι οι συμφωνίες του Μινσκ δεν θα έχουν εφαρμοστεί πλήρως μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015, η διάρκεια των κυρώσεων παρατάθηκε ενόσω το Συμβούλιο θα συνεχίζει την αξιολόγηση της προόδου για την εφαρμογή τους» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι αυτή ενδεχομένως να είναι η τελευταία παράταση του συνόλου των κυρώσεων σε βάρος του ενεργειακού, χρηματοπιστωτικού και αμυντικού τομέα της Ρωσίας.

Η Γαλλία και ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη έχουν επιδιώξει επαναπροσέγγιση με τη Μόσχα στο μέτωπο κατά της τρομοκρατίας και εν μέσω της προσπάθειας τερματισμού του πολέμου στη Συρία. Ωστόσο, άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ αντιτείνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει επαναπροσέγγιση έως ότου γίνει σεβαστή η συμφωνία του Μινσκ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, αντιδρώντας στη νέα παράταση, υποστήριξε ότι θα ενθαρρύνει το Κίεβο να παραβιάσει τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk