Σε ισχύ η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Υεμένη

Τέθηκε σε ισχύ στις 12:00 τοπική ώρα η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Υεμένη, καθώς τα εμπόλεμα μέρη ετοιμάζονται να ξεκινήσουν στην Ελβετία ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ με σκοπό να επιτευχθεί μακροχρόνια ειρήνη, δήλωσε εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.

Τέθηκε σε ισχύ στις 12:00 τοπική ώρα η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Υεμένη, καθώς τα εμπόλεμα μέρη ξεκίνησαν στην Ελβετία ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ με σκοπό να επιτευχθεί μόνιμη κατάπαυση του πυρός και συμφωνία για πολιτική μετάβαση, δήλωσε εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.

«Ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Ισμαήλ Ουλντ Σέιχ Άχμεντ ανακοινώνει σήμερα την έναρξη της παύσης των εχθροπραξιών στην Υεμένη την οποία θεωρεί ως ένα αρχικό πρώτο βήμα προς την οικοδόμηση μιας διαρκούς ειρήνης στη χώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Άχμαντ Φάουζι σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Οι συνομιλίες ξεκίνησαν σε μυστική τοποθεσία στην Ελβετία.

«Οι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ διαβουλεύσεις με σκοπό να εξευρεθεί μια διαρκής λύση στην κρίση της Υεμένης ξεκίνησαν σήμερα στην Ελβετία. Οι διαβουλεύσεις αυτές έχουν σκοπό να εγκαθιδρύσουν μια μόνιμη και συνολική κατάπαυση του πυρός, να διασφαλίσουν βελτιώσεις στην ανθρωπιστική κατάσταση και την επιστροφή σε μια ειρηνική και μεθοδική πολιτική μετάβαση» ανέφερε δήλωση του ΟΗΕ την οποία ανέγνωσε ο εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού Άχμαντ Φάουζι σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Ισμαήλ Ουλντ Σέιχ Άχμεντ, ο μεσολαβητής για την Υεμένη, κάλεσε τα δύο μέρη να διασφαλίσουν την πλήρη τήρηση της εκεχειρίας που τέθηκε σήμερα σε ισχύ, λέγοντας ότι θα «σημαδέψει το τέλος της στρατιωτικής βίας στην Υεμένη και τη μετάβαση σε πρόοδο στη βάση διαπραγματεύσεων, διαλόγου και συναίνεσης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk