Τέξας: Απορρίφθηκε ένσταση για τη μετεγκατάσταση σύρων προσφύγων

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Τέξας απέρριψε αίτηση της πολιτείας για πάγωμα της απόφασης να επιτραπεί η είσοδος σε σύρους πρόσφυγες, λέγοντας πως τα στοιχεία που κατατέθηκαν ήταν «κατά κύριο μέρος αβάσιμες υποθέσεις». Εντός της ημέρας, μάλιστα, αναμένεται να φτάσει στο Χιούστον μια οικογένεια οκτώ Σύρων προσφύγων.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Τέξας απέρριψε αίτηση της πολιτείας για πάγωμα της απόφασης να επιτραπεί η είσοδος σε σύρους πρόσφυγες, λέγοντας πως τα στοιχεία που κατατέθηκαν ήταν «κατά κύριο μέρος αβάσιμες υποθέσεις».

Εντός της ημέρας, μάλιστα, αναμένεται να φτάσει στο Χιούστον του Τέξας μια οικογένεια οκτώ Σύρων προσφύγων, μεταξύ των οποίων είναι και έξι παιδιά ηλικίας 6 έως 15, και μια 26χρονη γυναίκα της οποίας η μητέρα ήδη ζει στη περιοχή.

Ήταν η δεύτερη φορά που η πολιτεία προσπάθησε να εμποδίσει πρόσφυγες στο έδαφός της μέσω άμεσης δικαστικής απόφασης.

«Η Επιτροπή (του Τέξας) απέτυχε να αποδείξει μέσω αρμόδιων στοιχείων ότι τρομοκράτες έχουν όντως παρεισφρήσει στο πρόγραμμα προσφύγων, και πολύ λιγότερο ότι οι συγκεκριμένοι αυτοί πρόσφυγες είναι τρομοκράτες» αναφέρει στην απόφασή του ο Ντέιβιντ Γκόντμπι, ομοσπονδιακός δικαστής της αρμόδιας περιφέρειας στην οποία ανήκει το Τέξας.

Η απόφαση μπορεί να επηρεάσει παρόμοιες προσφυγές και σε άλλες πολιτείες, των οποίων οι κυβερνήτες έχουν δηλώσει ότι θα εμποδίσουν τη μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Συρία για λόγους ασφάλειας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει υπόμνημα στο περιφερειακό δικαστήριο του Ντάλας, στο Τέξας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι αρμόδια για την πολιτική μετανάστευσης, όχι οι πολιτείες.

Από το 2011, 243 Σύροι πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί στο Τέξας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk