Βραζιλία: Αναστέλλεται η αποπομπή της Ντίλμα Ρούσεφ

Το ανώτατο δικαστήριο της Βραζιλίας ανέστειλε τη διαδικασία αποπομπής της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ μέχρι να αποφασίσει για τη νομιμότητα κρυφής ψηφοφορίας, με την οποία θα συγκροτούνταν βουλευτική επιτροπή από μέλη της αντιπολίτευσης ώστε να εξασφαλιστεί η αποπομπή της. Το δικαστήριο θα αποφασίσει στις 16 Δεκεμβρίου αν η κρυφή ψηφοφορία ήταν νόμιμη ή όχι.

Το ανώτατο δικαστήριο της Βραζιλίας ανέστειλε τη διαδικασία αποπομπής της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ μέχρι να αποφασίσει για τη νομιμότητα κρυφής ψηφοφορίας, με την οποία θα συγκροτούνταν βουλευτική επιτροπή από μέλη της αντιπολίτευσης ώστε να εξασφαλιστεί η αποπομπή της.

Η Ρούσεφ προσπαθεί να υπερβεί τη διάσπαση στη κυβερνητική της συμμαχία και να αντιμετωπίσει την προσπάθεια να αποπεμφθεί. Έχει, επίσης, να αντιμετωπίσει έντονη ύφεση στη χώρα και μια όλο και διευρυνόμενη έρευνα διαφθοράς στην κρατική εταιρεία πετρελαίου Petrobras στην οποία έχουν εμπλακεί πολλοί σύμμαχοί της.

Ενώ η ίδια δεν βρίσκεται υπό έρευνα στο σκάνδαλο με τις μίζες της εταιρείες, ο πρώην στενός συνεργάτης της στη Γερουσία, Ντελσίδιο Αμαράλ, που βρίσκεται υπό κράτηση μέχρι να δικαστεί για παρεμπόδιση της έρευνας στην εταιρεία, έχει συμφωνήσει να συνεργαστεί με τους εισαγγελείς, πράγμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε νέες αποκαλύψιες σχετικά με το Εργατικό Κόμα (PT) της Ρούσεφ.

Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου ανέστειλε τη δημιουργία της επιτροπής αποπομπής ώσπου να αποφασίσει το δικαστήριο στις 16 Δεκεμβρίου αν η κρυφή ψηφοφορία ήταν νόμιμη ή όχι.

Τη διαδικασία αποπομπής την ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής Εντουάρντο Κούνια, πολιτικός εχθρός της Ρούσεφ, ο οποίος βασίστηκε σε κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η πρόεδρος παραβίασε νόμους που αφορούν τον προϋπολογισμό του κράτους με λογιστικά κόλπα για να επιτρέψει ψηλότερες δαπάνες για την καμπάνια για την επανεκλογή της πέρσι. Ο ίδιος επίσης αντιμετωπίζει κατηγορίες διαφθοράς.

Η Ρούσεφ είναι πρόεδρος από το 2011 και έχει αρνηθεί κάθε κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι θέλουν να την αποπέμψουν γιατί ξοδεύει πολλά σε κοινωνικά προγράμματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk