Επιδρομές στη Ράκα: Νεκροί 32 τζιχαντιστές στο προπύργιο της ISIS

Αεροπορικές επιδρομές στη Ράκα, ντε φάκτο «πρωτεύουσα» του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 32 τζιχαντιστών και τον τραυματισμών δεκάδων άλλων, αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Οι επιδρομές πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκαν από τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό που επιχειρεί στη Συρία και το Ιράκ.

Αεροπορικές επιδρομές στη Ράκα, ντε φάκτο «πρωτεύουσα» του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 32 τζιχαντιστών και τον τραυματισμών δεκάδων άλλων, αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Οι επιδρομές πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκαν από τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό που επιχειρεί στη Συρία και το Ιράκ.

«στρατιωτικά αεροπλάνα, πιθανόν του διεθνούς συνασπισμού, σκότωσαν τουλάχιστον 32 τζιχαντιστές και τραυμάτισαν περισσότερους από 40 με 15 πλήγματα που είχαν στόχο θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στις βόρειες, τις ανατολικές και τις νοτιοανατολικές περιοχές της πόλης Ράκα» δήλωσε ο διευθυντής του εδρεύοντος στη Βρετανία Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί επειδή ο απολογισμός που ανακοινώθηκε προέρχεται αποκλειστικά από ένα νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή, ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός ανακοίνωσε πως πραγματοποιήθηκαν χθες, Σάββατο, 17 αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και 12 στη Συρία.

Στο Ιράκ, τα αεροπορικά πλήγματα επικεντρώθηκαν στη Μοσούλη και το Ραμάντι, όπου τέσσερις και έξι επιδρομές αντιστοίχως έπληξαν τακτικές μονάδες, όπλα και κτίρια, ανακοίνωσε ο συνασπισμός.

Άλλες επιδρομές έγιναν κοντά στο Άλμπου Χαγιάτ, το Σιντζάρ, το Σουλτάν Αμπντάλα και το Αλ Χουβάιτζαχ.

Στη Συρία, επιδρομές πραγματοποιήθηκαν κοντά στο Άιν Ίσα, το Μάρα, την Ράκα, και το Ντέιρ Αζ Ζορ, όπου πέντε πλήγματα κατέστρεψαν πετρελαιοπηγές του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk