Οι ΗΠΑ ανοίγουν στις γυναίκες την πρώτη γραμμή της μάχης

Το Πεντάγωνο θα επιτρέπει στις γυναίκες να υπηρετούν σε όλες τις μάχιμες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Αστον Κάρτερ. Με την απόφαση αυτή αίρεται απαγόρευση που ίσχυε από το 1994.

Το Πεντάγωνο θα επιτρέπει στις γυναίκες να υπηρετούν σε όλες τις μάχιμες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Αστον Κάρτερ.

Το Πεντάγωνο είχε θέσει σε ισχύ εντολή τον Ιανουάριο του 2013, σύμφωνα με την οποία ο στρατός Ξηράς, οι Πεζοναύτες, το Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία, είχαν περιθώριο μέχρι το 2016 για να προτείνουν τις εξαιρέσεις από το νέο κανονισμό που επιτρέπει στις γυναίκες να υπηρετούν σε μάχιμες μονάδες.

Ο Κάρτερ ανακοίνωσε ότι μετά από μελέτη των στοιχείων, ο Στρατός, το Ναυτικό, η Αεροπορία και οι Ειδικές Δυνάμεις του στρατού αποφάσισαν ότι όλες οι μάχιμες θέσεις θα είναι ανοιχτές για τις γυναίκες που διαθέτουν τα προσόντα.

«Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις» είπε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου.

Ο αμερικανός υπουργός σημείωσε ότι το Σώμα των Πεζοναυτών ζήτησε να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις, αίτημα το οποίο ο ίδιος απέρριψε, σημειώνοντας ότι όλα τα Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να διέπονται από τους ίδιους κανόνες.

Με την απόφαση αυτή αίρεται κανονισμός του 1994, βάσει του οποίου οι γυναίκες δεν θα πρέπει να υπηρετούν σε μάχιμες μονάδες, κυρίως στο πεζικό και στις μηχανοκίνητες μονάδες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk