Εκτεταμένη αδυναμία σύνδεσης στο Office 365 καταγράφεται στην Ευρώπη

Εκτεταμένο πρόβλημα σύνδεσης στο Office 365, τις συνδρομητικές υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γραφείου της Microsoft καταγράφεται τις τελευταίες ώρες σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης.

Εκτεταμένο πρόβλημα σύνδεσης στο Office 365, τις συνδρομητικές υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γραφείου της Microsoft καταγράφεται τις τελευταίες ώρες σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης.

Οι περισσότερες αναφορές γίνονται για την χρήση του Office 365 από επαγγελματικά περιβάλλοντα (Microsoft Exchange) και αφορούν κυρίως στην πρόσβαση σε εταιρικούς λογαριασμούς υπαλλήλων, οι οποίοι μάταια προσπαθούν κατ’εξακολούθηση να συνδεθούν στην υπηρεσία για να δουν τα e-mail τους.

Πάντως, η υπηρεσία «Office 365 health status» στην διεύθυνση http://status.office365.com/ δεν καταγράφει το πρόβλημα. Επίσης, το πρόβλημα αδυναμίας σύνδεσης δεν φαίνεται να αφορά όλους τους χρήστες ή χρήστες που επιχειρούν πρόσβαση από Windows Phone.

H Microsoft δεν έχει προβεί σε σχετική ανακοίνωση, τη στιγμή που το πρόβλημα επιμένει τουλάχιστον στην Ευρώπη επί δύο και πλέον ώρες -η αδυναμία σύνδεσης αφορά και στην Ελλάδα. Εντούτοις, εκπρόσωπος της Microsoft έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξη του προβλήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει το computing.co.uk.

Το πρόβλημα εικάζεται ότι οφείλεται σε υπαρκτό πρόβλημα στην πλατφόρμα Azure της Microsoft για την διαχείριση υπηρεσιών από το cloud και αυτό καθώς το Azure αναλαμβάνει τη διαχείριση του συστήματος εισόδου στο Office 365 (login). Στο Azure καταγράφονται προβλήματα σε υπηρεσίες που φιλοξενούνται ή χρησιμοποιούν το λεγόμενο Azure Active Directory στην Δυτική και Βόρεια Ευρώπη από το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου: https://azure.microsoft.com/en-us/status/

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk