Ρωσικό «μπλόκο» σε τουρκικά γεωργικά προϊόντα

Σε αντίποινα για την κατάρριψη του μαχητικού Su-24 στη συροτουρκική μεθόριο, η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εισαγωγές κυρίως αγροτικών προϊόντων, λαχανικών και φρούτων από την Τουρκία και μπορεί να επεκτείνει τις κυρώσεις της, εάν χρειαστεί, δήλωσαν τη Δευτέρα ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι. Αποφεύγεται επί του παρόντος η εισαγωγή τουρκικών βιομηχανικών προϊόντων.

Σε αντίποινα για την κατάρριψη του μαχητικού Su-24 στη συροτουρκική μεθόριο, η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εισαγωγές κυρίως αγροτικών προϊόντων, λαχανικών και φρούτων από την Τουρκία και μπορεί να επεκτείνει τις κυρώσεις της, εάν χρειαστεί, δήλωσαν τη Δευτέρα ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι κυβερνητικής συνεδρίασης.

Η επιβολή των περιορισμών μπορεί να καθυστερήσει μερικές εβδομάδες ώστε να μειωθούν οι πληθωριστικές πιέσεις, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ιγκόρ Σουβάλοφ δήλωσε επίσης πως η Ρωσία θα αποφύγει προς το παρόν να απαγορεύσει εισαγωγές τουρκικών βιομηχανικών προϊόντων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk