Ρωσικά αντίποινα στην Τουρκία-«Πάγωμα» επενδύσεων και εισαγωγών

Εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να προετοιμάσει οικονομικά μέτρα, περιλαμβανομένου του παγώματος ορισμένων κοινών επενδυτικών σχεδίων, σε αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στη μεθόριο με τη Συρία έδωσε την Πέμπτη ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν και περιορισμούς στις εισαγωγές τροφίμων από την Τουρκία, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με υπουργούς της κυβέρνησης.

Εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να προετοιμάσει οικονομικά μέτρα, περιλαμβανομένου του παγώματος ορισμένων κοινών επενδυτικών σχεδίων, σε αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στη μεθόριο με τη Συρία έδωσε την Πέμπτη ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν και περιορισμούς στις εισαγωγές τροφίμων από την Τουρκία, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με υπουργούς της κυβέρνησης.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε προειδοποιήσει από την Τετάρτη ακόμη και για το ενδεχόμενο ακύρωσης σημαντικών κοινών επιχειρηματικών σχεδίων -το πεδίο της ενέργειας είναι από τα σημαντικότερα.

Η Μόσχα έχει ήδη εκδώσει για τους πολίτες της ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία και πρακτορεία ακυρώνουν μαζικά ταξίδι, γεγονός το το οποίο το οποίο μπορεί να επιφέρει σημαντικό πλήγμα στον τουρκικό τουριστικό τομέα.

Από την πλευρά του ο ρώσος υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάγεφ ανέφερε ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τις προετοιμασίες της ζώνης ελεύθερων συναλλαγών με την Τουρκία, ενώ σημείωσε ότι πιθανόν να περιοριστούν οι πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας από και προς την Τουρκία.

Παράλληλα όσον αφορά στον αγωγό αερίου Turkstream σημείωσε ότι ίσως υπαχθεί σε περιορισμούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk