Γαλλία: Ενισχυμένος δημοσκοπικά ο «πολεμικός» Ολάντ

Κάπως ενισχυμένος εμφανίζεται δημοσκοπικά ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει αναλάβει πιο «πολεμικό» ρόλο μετά τη βαρβαρότητα στο Παρίσι. Αν και η αποδοχή του ενισχύεται, η πλειονότητα των Γάλλων συνεχίζει να αποτιμά αρνητικά την διακυβέρνησή του – και, κατά κανόνα, η συσπείρωση γύρω από την ηγεσία σε καιρούς τέτοιου είδους κρίσεων μένει πρόσκαιρη.

Κάπως ενισχυμένος εμφανίζεται δημοσκοπικά τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει αναλάβει πιο «πολεμικό» ρόλο μετά τη βαρβαρότητα στο Παρίσι.

Αν και η αποδοχή του ενισχύεται, η πλειονότητα των Γάλλων συνεχίζει να αποτιμά αρνητικά την διακυβέρνησή του – και, κατά κανόνα, η συσπείρωση γύρω από την ηγεσία σε καιρούς τέτοιου είδους κρίσεων μένει πρόσκαιρη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του BVA που διενεργήθηκε την εβδομάδα μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το 33% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη για τον γάλλο πρόεδρο.

Τα επίπεδα αυτά παραμένουν αρκετά χαμηλά για εν ενεργεία πρόεδρο, αλλά είναι σαφώς ενισχυμένα από το περίπου 25% στο τέλος Οκτωβρίου.

Ανάλογα είχε κινηθεί η δημοτικότητα του Ολάντ και μετά το Charlie Hebdo τον περασμένο Ιανουάριο. Τότε, ο Ολάντ είχε καταφέρει να υπερκεράσει το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο κρατώντας σκληρότερη γραμμή από ό,τι συνήθως.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk