Η Γαλλία ζητά αυστηρότερους ελέγχους για τους ευρωπαίους ταξιδιώτες

Η Γαλλία ζητά από τους ευρωπαίους εταίρους της να γίνουν πιο αυστηροί οι συνοριακοί έλεγχοι σε Ευρωπαίους πολίτες, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι. Όπως αναφέρει ο Guardian, εάν υιοθετηθούν οι προτάσεις της Γαλλίας, οι ευρωπαίοι πολίτες ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι με αυστηρότερους και πιο συστηματικούς ελέγχους όταν φεύγουν ή εισέρχονται στην ζώνη Σένγκεν.

Η Γαλλία ζητά από τους ευρωπαίους εταίρους της να γίνουν πιο αυστηροί οι συνοριακοί έλεγχοι σε Ευρωπαίους πολίτες, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει ο Guardian, εάν υιοθετηθούν οι προτάσεις της Γαλλίας, οι ευρωπαίοι πολίτες ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι με αυστηρότερους και πιο συστηματικούς ελέγχους όταν φεύγουν ή εισέρχονται στην ζώνη Σένγκεν.

Η γαλλική λίστα αιτημάτων, την οποία επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, έχει συνταχθεί εν όψει της συνεδρίασης των υπουργών Εσωτερικών των χωρών της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Ανάμεσα σε άλλα, η Γαλλία ζητά:

  • Την άμεση υιοθέτηση μέτρων για διατήρηση των στοιχείων των επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς εντός της ΕΕ.
  • Μέτρα για να τεθούν εμπόδια στην πώληση όπλων και στο εμπόριο όπλων.
  • Παρακολούθηση των συναλλαγών με μετρητά και άλλων μη ηλεκτρονικών πληρωμών.
  • Μεγαλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.

Από την πλευρά της, η Βρετανία είπε ότι η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι δείχνει την ανάγκη συνεργασίας όσον αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών και την ασφάλεια στην Ευρώπη.

Μιλώντας από την Αλβανία, ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ σημείωσε ότι το Λονδίνο έχει αυξήσει τη συνεργασία με τη Γαλλία και ότι έχει συμφωνήσει με όλα τα αιτήματα του Παρισιού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk