Μουσουλμάνοι: «Οχι τρομοκρατία στο όνομά μας»

Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι απεχθάνονται τη διασύνδεση της θρησκείας τους με την τρομοκρατία. Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, πολλοί από αυτούς στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το χάσταγκ #NotInMyName (δηλαδή, Όχι στο όνομά μου)

Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι απεχθάνονται τη διασύνδεση της θρησκείας τους με την τρομοκρατία. Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, πολλοί από αυτούς στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το χάσταγκ #NotInMyName (δηλαδή, Όχι στο όνομά μου)
Η Σεχνάζ Καν, δημοσιογράφος στο Λονδίνο, έγραψε το Twitter: «Όποιος σκοτώνει έναν αθώο είναι σαν να σκοτώνει ολόκληρη την ανθρωπότητα». Ήταν μόνο η μία από πολλούς που ανάρτησαν τον συγκεκριμένο στίχο του Κορανίου.
«Δεν θεωρώ τον ISIS μουσουλμανικό. Όταν κοιτάζω τον ISIS, βλέπω τρομοκράτες», είπε στο CNN η μουσουλμάνα φεμινίστρια Φιλιστίν Αγιάντ. «Για μένα, η τρομοκρατία δεν γνωρίζει θρησκεία. Επιλέγουν και ξεχωρίζουν πλευρές της θρησκείας και, τις διαστρεβλώνουν για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους που είναι αδικαιολόγητες».
Η Αγιάντ, που ζει στις ΗΠΑ από το 2001, λέει ότι αισθάνεται πολύ δυτικοποιημένη. Την πληγώνει όταν φοράει την μαντίλα της δημοσίως και ακούει σχόλια για την θρησκεία της από τους περαστικούς. Ελπίζει ότι η εκστρατεία #NotInMyName θα βοηθήσει στην εξάλειψη της ισλαμοφοβίας από την δυτική κουλτούρα.

«Επιθυμώ να υπάρχει κατανόηση ανάμεσα στους μουσουλμάνους και τους μη μουσουλμάνους και μια αίσθηση κοινής συμπάθειας για τα θύματα των τρομοκρατών, η οποία όμως δεν θα ολισθαίνει στην ισλαμοφοβία. Αν η εκστρατεία #NotInMyName μπορεί να βοηθήσει να εξαλειφθεί μέρος της ισλαμοφοβίας και να εξαλείψει μέρος του φόβου μου, θα ήταν υπέροχο»
, πρόσθεσε.
Η Ντάνια Σαλτάτζι υψώνει την φωνή της επειδή την αναστατώνει το γεγονός ότι οι τρομοκράτες δίνουν κακό όνομα στη θρησκεία της. «Χρησιμοποιώ το #NotInMyName όχι μόνο για να καταδικάσω τις τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά και να για να διαδώσω το μήνυμα ότι ο ISIS δεν εκπροσωπεί το Ισλάμ. Είναι ένας τρόπος για να αποκτήσω φωνή και να σπάσω τα στερεότυπα», είπε στο CNN.
Ως φοιτήτρια σε αμερικανικό πανεπιστήμιο, η Σαλτάτζι λέει ότι είναι βυθισμένη στη δυτική κουλτούρα. Ανατράφηκε ως μουσουλμάνα και διδάχτηκε τις αρχές της αγάπης, της συμπόνιας και της ειρήνης. «Το μήνυμα που θέλω να διαδώσω είναι ότι το πολύ μικρό ποσοστό εξτρεμιστών που διαπράττει αυτούς τους φόνους δεν εκπροσωπεί τους υπόλοιπους από το 1,6 δισ. των μουσουλμάνων που καταδικάζουν απόλυτα τις δολοφονίες και τη βία», είπε.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk