Ο Οσμπορν στο Βερολίνο-Πρεμιέρα επαναδιαπραγμάτευσης με ΕΕ

Με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση φθάνει την επόμενη εβδομάδα στη γερμανική πρωτεύουσα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν. Σε δύο εβδομάδες αναμένεται παράλληλα να φθάσει στα χέρια των «28» επιστολή του Ντέιβιν Κάμερον με το πλαίσιο των αλλαγών που επιδιώκει το Λονδίνο πριν έλθει στην κρίση των πολιτών η παραμονή ή μη στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση φθάνει την επόμενη εβδομάδα στη γερμανική πρωτεύουσα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν.

Σε δύο εβδομάδες αναμένεται παράλληλα να φθάσει στα χέρια των «28» επιστολή του Βρετανού πρωθυπουργού με το πλαίσιο των αλλαγών που επιδιώκει το Λονδίνο πριν έλθει στην κρίση των πολιτών η παραμονή ή μη στους κόλπους της ΕΕ στο δημοψήφισμα που έχει υποσχεθεί να διενεργήσει ο Ντέιβιντ Κάμερον έως τα τέλη του 2017.

«Τώρα αρχίζουμε να διαπραγματευόμαστε απευθείας με τους συναδέλφους μας στην Ευρώπη μέσω του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και να καθορίζουμε τις λεπτομέρειες αυτού που θεωρούμε ότι απαιτείται», δήλωσε ο Τζορτζ Όσμπορν την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου στην πόλη Γιορκ της βόρειας Αγγλίας.

Ο Όσμπορν χαρακτήρισε το ταξίδι στη γερμανική πρωτεύουσα την επόμενη εβδομάδα ως μία ευκαιρία για να καθοριστούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς η κυβέρνηση των Τόρις ευελπιστεί να πετύχει το διπλό στόχο του να απαντήσει στις ανησυχίες των ψηφοφόρων για την σχέση της Βρετανίας με την Ευρώπη και παράλληλα να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους ότι οι μεταρρυθμίσεις που ζητά η Βρετανία θα βελτιώσουν την Ένωση.

Ερωτηθείς για τον πιθανό χρόνο του δημοψηφίσματος, ο Όσμπορν είπε: «Θα πραγματοποιήσουμε το δημοψήφισμα όταν θα έχουμε μία συμφωνία την οποία θα μπορούμε να προτείνουμε στους Βρετανούς».

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, αντιμέτωπος με τον εκνευρισμό των εταίρων του για την έλλειψη λεπτομερειών σχετικά με τις προθέσεις του, είχε υποσχεθεί να αποστείλει γραπτώς το πλαίσιο των προτεινόμενων αλλαγών στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο εκπρόσωπός του δήλωσε την Παρασκευή ότι οι επίσημες προτάσεις αναμένεται να κατατεθούν την εβδομάδα που αρχίζει στις 9 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk