Συρία: Τουλάχιστον 120.000 οι εκτοπισμένοι τον Οκτώβριο

Η ένταση των συγκρούσεων στις περιοχές της Συρίας που κάνει επιδρομές η ρωσική αεροπορία έχει προκαλέσει νέο κύμα εκτοπισμένων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ για ανθρωπιστικές υποθέσεις, εκδιώκωντας τουλάχιστον 120.000 από τις εστίες τους τον Οκτώβριο. Οι περισσότεροι δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει τη χώρα, όμως οι αριθμοί πιέζουν τις ήδη ανεπαρκείς εγκαταστάσεις για στέγαση των εκτοπισμένων.

Η ένταση των συγκρούσεων στις περιοχές της Συρίας που κάνει επιδρομές η ρωσική αεροπορία έχει προκαλέσει νέο κύμα εκτοπισμένων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ για ανθρωπιστικές υποθέσεις, εκδιώκωντας τουλάχιστον 120.000 από τις εστίες τους τον Οκτώβριο.

Οι περισσότεροι δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει τη χώρα, όμως οι αριθμοί πιέζουν τις ήδη ανεπαρκείς εγκαταστάσεις για στέγαση των εκτοπισμένων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ Στεφάν Ντουγάριτς, από τις 5 μέχρι τις 22 Οκτωβρίου έχουν προστεθεί 120.000 στον αριθμό των εκτοπισμένων στο εσωτερικό της Συρίας, σχεδόν όλοι στις περιφέρειες του Χαλεπίου, της Χαμά και της Ιντλίμπ.

Οι περισσότεροι έχουν μείνει προς το παρόν εντός της χώρας, αναζητώντας καταφύγιο σε χωριά και κωμοπόλεις μακριά από τις ζώνες των συγκρούσεων.

Οι συγκρούσεις μεταξύ του συριακού στρατού, των αντικαθεστωτικών και των δυνάμεων της τζιχαντιστικής ISIS εντάθηκαν μετά την έναρξη των ρωσικών επιδρομών, που επέτρεψαν στις καθεστωτικές δυνάμεις επιχειρήσεις χερσαίας αντεπίθεσης στις περιφέρειες της βορειοδυτικής Συρίας.

Οι αναφορές της Υπηρεσίας του ΟΗΕ συμφωνούν με ανάλογες αναφορές του Νορβηγικού Συμβουλίου Προσφύγων που μιλούσε για πάνω από 100.000 νέους εκτοπισμένους στις εν λόγω περιφέρειες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk