Χιλιάδες υποστηρικτές του Pegida ξανά στους δρόμους της Δρέσδης

Πολλές χιλιάδες υποστηρικτές του αντιισλαμικού κινήματος Pegida διαδήλωσαν για μία ακόμη φορά το βράδυ της Δευτέρας εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων στη Δρέσδη, ωστόσο η συμμετοχή ήταν κατά το ήμισυ χαμηλότερη σε σύγκριση με την περασμένη Δευτέρα όταν συμπληρώθηκε η πρώτη επέτειος κινητοποιήσεων του ξενοφοβικού κινήματος.

Πολλές χιλιάδες υποστηρικτές του αντιισλαμικού κινήματος Pegida διαδήλωσαν για μία ακόμη φορά το βράδυ της Δευτέρας εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών στη Δρέσδη, ωστόσο η συμμετοχή ήταν κατά το ήμισυ χαμηλότερη σε σύγκριση με την περασμένη Δευτέρα όταν συμπληρώθηκε η πρώτη επέτειος κινητοποιήσεων του ξενοφοβικού κινήματος.

Έως 12.000 άτομα εκτιμάται ότι κατέκλυσαν μία πλατεία στο κέντρο της Δρέσδης έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυνε το κίνημα «Ευρωπαίοι Πατριώτες κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης» (Pegida), το οποίο ιδρύθηκε την 20ή Οκτωβρίου του 2014 στην περιοχή.

Ο αριθμός αυτός είναι κατά 50% χαμηλότερος από τον αριθμό των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για την πρώτη επέτειο του κινήματος.

Την ίδια στιγμή, περίπου 1.100 έως 1.300 άνθρωποι διαδήλωσαν εναντίον του Pegida απευθύνοντας έκκληση για ανοχή σε μία πόλη όπου ζουν πολύ λίγοι ξένοι και έχει μετατραπεί σε σύμβολο της ξενοφοβίας και του μίσους στη Γερμανία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk