Μετακινήθηκε προς τα ανατολικά ο αμερικανικός στόλος της Μεσογείου

Η Ουάσιγκτον διέψευσε δημοσιεύματα ιταλικών εφημερίδων για «εντυπωσιακή» και ενισχυμένη με νέα σκάφη παρουσία του Αμερικανικού Στόλου στη Μεσόγειο.

Η Ουάσιγκτον διέψευσε δημοσιεύματα ιταλικών εφημερίδων για «εντυπωσιακή» και ενισχυμένη με νέα σκάφη παρουσία του Αμερικανικού Στόλου στη Μεσόγειο. «Η ναυτική παρουσία μας (στη Μεσόγειο) παραμένει πάντοτε δυναμική», δήλωσε την Τρίτη κυβερνητικός αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι ούτε αυξήθηκε ούτε μειώθηκε ο αριθμός των αμερικανικών πολεμικών στην περιοχή. Αναγνώρισε όμως ότι σκάφη του στόλου της Μεσογείου «αποσύρθηκαν» από την δυτική λεκάνη της προς την ανατολική «όπως υπαγορεύει η ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση» στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή της.
Σύμφωνα με το περιοδικό «Jane’s», το σοβαρότερο έντυπο για θέματα στρατιωτικής φύσης, η αμερικανική ναυτική παρουσία στη Μεσόγειο παραμένει αριθμητικά σταθερή αλλά βελτιώθηκε ποιοτικά. Συγκεκριμένα, όλα τα σκάφη έχουν «πολεμικό εξοπλισμό» τελευταίας τεχνολογίας, διαθέτουν σύστημα επικοινωνίας αντίστοιχο των μεγάλων καταδρομικών και των αεροπλανοφόρων και τα πληρώματά τους έχουν εκπαιδευτεί ακόμη και για «ειδικές επιχειρήσεις». Ένας σχετικά μικρός αριθμός πεζοναυτών βρίσκεται στη μοίρα του Στόλου και σε τρία τουλάχιστον σκάφη υπάρχει «μηχανισμός» για σύστημα ντρονς.
Το «Jane’s» σημειώνει ιδιαίτερα ότι η ελληνική «βάση στην Κρήτη» αποτελεί «ασφαλή προορισμό» για τα αμερικανικά πολεμικά «ιδιαίτερα από την εποχή που εκσυγχρονιστήκαν οι εγκαταστάσεις παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk