Βερολίνο: Να αποκατασταθεί η τάξη στο Αιγαίο

Επανήλθε τη Δευτέρα το Βερολίνο στο αίτημά του για συνεργασία Αθήνας – Αγκυρας στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο. Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ επανέλαβε τη Δευτέρα την ανάγκη να αποκατασταθεί η τάξη και να μπει τέλος στην ανεξέλεγκτη δράση των συμμοριών διακίνησης προσφύγων στο Αιγαίο.

Επανήλθε τη Δευτέρα το Βερολίνο στο αίτημά του για συνεργασία Αθήνας – Αγκυρας στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ επανέλαβε τη Δευτέρα την ανάγκη να αποκατασταθεί η τάξη και να μπει τέλος στην ανεξέλεγκτη δράση των συμμοριών διακίνησης προσφύγων στο Αιγαίο.

Ωστόσο, αναφερόμενος στις ελληνικές αντιδράσεις, διευκρίνισε ότι το Βερολίνο δεν μπορεί να κρίνει τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Είναι ευρωπαϊκή πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία, καθώς και ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης και της Γερμανίας να υπάρξει έλεγχος των διακινητών και ελεγχόμενη, οργανωμένη, μετανάστευση, σημείωσε.

Η ελληνική πλευρά, από την πρώτη κρούση των Γερμανών την περασμένη εβδομάδα, δεν αφήνει κανένα περιθώριο συνεργασίας με την Αγκυρα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά την ψήφιση των προαπαιτούμενων την περασμένη Παρασκευή, δήλωσε πως κοινές περιπολίες με την Τουρκία στα ελληνικά χωρικά ύδατα δεν μπορούν να υπάρξουν.

Είχε εξηγήσει πως αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί αφενός η Αγκυρα συνεχίζει τις παραβιάσεις και τις αμφισβητήσεις σε θέματα που είναι ξεκαθαρισμένα από το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και επειδή για να υπάρξει έλεγχος των προσφυγικών ροών, πρέπει να υπάρξει έλεγχος εντός των τουρκικών εδαφών.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη πως η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να στηρίξει την πολιτική ενίσχυση της Τουρκίας από την ΕΕ για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, χωρίς όμως να υπάρξουν από την ελληνική πλευρά παραχωρήσεις και υποχωρήσεις σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk