Οι πρόσφυγες στρέφονται στη Σλοβενία – Η Ουγγαρία στήνει και εκεί ελέγχους

Μετά το κλείσιμο των συνόρων Ουγγαρίας και Κροατίας, το ρεύμα των προσφύγων που κινείται στο βαλκανικό διάδρομο στρέφεται αναγκαστικά προς τη Σλοβενία, στην οποία πλέον και έχουν αρχίσει να φτάνουν εκατοντάδες. Η Ουγγαρία αποφάσισε στη συνέχεια την επανεισγωγή συνοριακών ελέγχων και προς τη Σλοβενία, μέχρι τα όρια που επιτρέπει η Συνθήκη του Σένγκεν.

Μετά το κλείσιμο των συνόρων Ουγγαρίας και Κροατίας, το ρεύμα των προσφύγων που κινείται στο βαλκανικό διάδρομο στρέφεται αναγκαστικά προς τη Σλοβενία, στην οποία πλέον και έχουν αρχίσει να φτάνουν εκατοντάδες.

Η Ουγγαρία αποφάσισε στη συνέχεια την επανεισγωγή συνοριακών ελέγχων και προς τη Σλοβενία, μέχρι τα όρια που επιτρέπει η Συνθήκη του Σένγκεν.

Η Κροατία, υπενθυμίζεται, τα σύνορα με την οποία είχε κλείσει η Ουγγαρία από το μεσάνυχτα, δεν είναι στη ζώνη Σένγκεν. Η Σλοβενία, αντιθέτως, είναι, οπότε η διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει η Βουδαπέστη είναι διαφορετική.

Η απόφαση της Ουγγαρίας να κλείσει και το σχετικά μικρό τμήμα των συνόρων με την Σλοβενία ακολούθησε, σύμφωνα με τον ούγγρο ΥΠΕΞ, αναφορές πως πρόσφυγες είχαν προσπαθήσει να περάσουν από εκεί στην ουγγρική επικράτεια.

Προορισμός των περισσότερων προσφύγων που έχουν «εκτραπεί» πλέον στην Σλοβενία είναι η Γερμανία, και η Λιουμπλιάνα ανέφερε πως θα τους επιτρέψει τη διέλευση προς την Αυστρία -με την οποία και μοιράζεται το μεγαλύτερο μέρος των βορειων συνόρων της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk