Σβήνουν τα όνειρα του Προέδρου Ερντογάν

Δεν φαίνεται να εξασφαλίζει απόλυτη πλειοψηφία στην βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου ο πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν με συνέπεια να μη μπορεί να αλλάξει το σύνταγμα της Τουρκίας όπως επιδιώκει.

Δεν φαίνεται να εξασφαλίζει απόλυτη πλειοψηφία στην βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου ο πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν με συνέπεια να μη μπορεί να αλλάξει το σύνταγμα της Τουρκίας όπως επιδιώκει. Δημοσκόπηση της εταιρίας Gezisi δίδει στο κόμμα ΑΚ του Τούρκου πρόεδρου ποσοστό 40,8% το οποίο στέλνει στη βουλή των 550 μελών μόνο 256 βουλευτές, κατά 20 λιγότερους για απόλυτη πλειοψηφία. Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου το ΑΚ είχε συγκεντρώσει μεγαλύτερο ποσοστό, 40.9%.
Το φιλοκουρδικό Λαΐκό Δημοκρατικό κόμμα, εναντίον του οποίου στράφηκε όλη η κυβερνητική προσπάθεια ώστε να μη εξασφαλίσει ποσοστό 10% και να αποκλειστεί από την βουλή, αύξησε τη δύναμή του και τώρα συγκεντρώνει 13,6%, που του εξασφαλίζει άνετη είσοδο και στη νέα βουλή. Στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου είχε συγκεντρώσει 13,1%
Αύξηση παρουσίασε το Δημοκρατικό Λαΐκό κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτευσης – από 25% τον Ιούνιο, σήμερα 27.6% – ενώ μειώθηκε η δύναμη του Εθνικιστικού Κινήματος από 16,3% σε 15,8%.
Η δημοσκόπηση έγινε πριν από την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα όπου σκοτώθηκαν 97 και τραυματιστήκαν 500 και πλέον πολίτες.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk