Αντιμέτωπη με πρόστιμο 862 εκατ. δολάρια η Apple

Τεχνολογία κατοχυρωμένη από το επενδυτικό βραχίονα του αμερικανικού πανεπιστημίου στο Μάντισον της πολιτείας Ουισκόνσιν χρησιμοποίησε η Apple χωρίς την απαιτούμενη άδεια στους επεξεργαστές των iPhone 5S και iPhone 6, έκρινε στις 13 Οκτωβρίου 2015 το αρμόδιο δικαστήριο στην Δυτική Περιφέρεια της πολιτείας. Η Apple αντιμετωπίζει τώρα πρόστιμο, το ύψος του οποίου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 862 εκατομμύρια δολάρια.

Τεχνολογία κατοχυρωμένη από το αρμόδιο φορέα του αμερικανικού πανεπιστημίου στο Μάντισον της πολιτείας Ουισκόνσιν χρησιμοποίησε χωρίς την απαιτούμενη άδεια στους επεξεργαστές των iPhone 5S και iPhone 6 η Apple, έκρινε στις 13 Οκτωβρίου το αρμόδιο δικαστήριο στην Δυτική Περιφέρεια της πολιτείας.

Η Apple αντιμετωπίζει τώρα πρόστιμο, το ύψος του οποίου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 862 εκατομμύρια δολάρια, για το οποίο θα αποφασίσει σε επόμενο βήμα το δικαστήριο. Όμως, ο επενδυτικός βραχίονας του Πανεπιστημίου, το Wisconsin Alumni Research Foundation (WARF), τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους υπέβαλλε μήνυση και για τα Α9/Α9Χ, το τσιπ των νεότερων iPhone 6S, 6S Plus, και του iPad Pro, με βάση την ίδια πατέντα.

Νωρίτερα, η Apple είχε ζητήσει από το αμερικανικό Γραφείο Κατοχύρωσης να ακυρώσει την επίμαχη πατέντα του WARF, ωστόσο το αίτημα αυτό απορρίφθηκε τον Απρίλιο. Το 2008, το WARF είχε υποβάλλει μήνυση και κατά της Intel για καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας με μήλον της έριδος την ίδια τεχνολογία που βελτιώνει τις επιδόσεις των τσιπ. Η υπόθεση αυτή έκλεισε εξωδικαστικά, μια ημέρα πριν την εκδίκασή της το 2009.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk