Γερμανία: Προστασία από το Pegida ζητούν οι δημοσιογράφοι

Μετά τις διαρκείς λεκτικές, αλλά και σωματικές επιθέσεις που έχουν δεχθεί δημοσιογράφοι από διαδηλωτές κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων εναντίον των προσφύγων, ιδίως με τη «σφραγίδα» του αντιισλαμικού κινήματος Pegida, πολλά μέσα ενημέρωσης στην ανατολική Γερμανία ζητούν με κοινή ανακοίνωση από τις αρχές μεγαλύτερη προστασία των εκπροσώπων του Τύπου. Εννέα χιλιάδες άτομα συμμετείχαν την τελευταία συγκέντρωση του Pegida το βράδυ της Δευτέρας.

Μετά τις συνεχείς λεκτικές, αλλά και σωματικές επιθέσεις που έχουν δεχθεί δημοσιογράφοι από διαδηλωτές κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων εναντίον των προσφύγων, ιδίως με τη «σφραγίδα» του αντιισλαμικού κινήματος Pegida, πολλά μέσα ενημέρωσης στην ανατολική Γερμανία ζητούν με κοινή ανακοίνωση από τις αρχές μεγαλύτερη προστασία των εκπροσώπων του Τύπου στη διάρκεια των διαδηλώσεων.

«Οι επαγγελματικές ομοσπονδίες των δημοσιογράφων της Σαξονίας, της Σαξονίας-Άνχαλτ και της Θουριγγίας, η ένωση εκδοτών εφημερίδων της Σαξονίας και το κρατικό ραδιόφωνο της κεντρικής Γερμανίας (Mitteldeutscher Rundfunk) περιμένουν από τα υπουργεία Εσωτερικών και τα όργανα της αστυνομίας να βάλουν τέλος στις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση η οποία δημοσιεύθηκε το βράδυ της Δευτέρα μετά τη μεγάλη διαδήλωση που οργάνωσε το Pegida στη Δρέσδη.

Το γεγονός ότι χιλιάδες μέλη του κινήματος «φωνάζουν συνθήματα κατά του ‘Τύπου που ψεύδεται’ δεν είναι μόνο απαράδεκτο για το σύνολο των εκπροσώπων των μέσων. Υπονομεύει τη δημοκρατία, ενισχύει το αίσθημα ανασφάλειας στον πληθυσμό» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Οι δημοσιογράφοι υπενθυμίζουν «τις συνεχείς λεκτικές επιθέσεις» που δέχονται στη διάρκεια των διαδηλώσεων που οργανώνει το Pegida (ακρωνύμιο του Ευρωπαίοι Πατριώτες κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης), ή του Legida, το όνομα του ίδιου κινήματος στη Λειψία, κάνοντας λόγο για «δηλητηριασμό του κλίματος».

Στη διάρκεια της διαδήλωσης του Pegida τη Δευτέρα στη Δρέσδη, στην οποία συμμετείχαν περίπου 9.000 άτομα, τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι δημοσιογράφοι αναγκάστηκαν να προχωρούν με προσοχή προκειμένου να προστατευθούν, όπως ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που βρισκόταν στο σημείο.

Την προηγούμενη εβδομάδα στη Δρέσδη δύο δημοσιογράφοι χτυπήθηκαν από τους διαδηλωτές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk