Γερμανία: Αναγκαία μεν, αλλά όχι επαρκής η στρατιωτική δράση στη Συρία

Το Βερολίνο επαναλαμβάνει πως θεωρεί απαραίτητη τη στρατιωτική δράση στη Συρία, εκτιμώντας όμως πως δεν φτάνει για τη διέξοδο από την κρίση, η οποία απαιτεί συνομιλίες για πολιτική διέξοδο. «Οι συνομιλίες δεν πήγαιναν πολύ καλά» ανέφερε η καγκελάριος Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας πως στο τραπέζι πρέπει να βρεθούν όλες οι πλευρές, «και εκείνοι που κυβερνούν τώρα στη Δαμασκό».

Το Βερολίνο επαναλαμβάνει πως θεωρεί απαραίτητη τη στρατιωτική δράση στη Συρία, εκτιμώντας όμως πως δεν φτάνει για τη διέξοδο από την κρίση, η οποία απαιτεί συνομιλίες για πολιτική διέξοδο.

«Οι συνομιλίες δεν πήγαιναν πολύ καλά» ανέφερε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας πως στο τραπέζι πρέπει να βρεθούν όλες οι πλευρές, «και εκείνοι που κυβερνούν τώρα στη Δαμασκό».

Σε συνέντευξή της στη γερμανική ραδιοφωνία, όπως μεταδίδει το Reuters, η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε πως «σχετικά με τη Συρία το έχουμε πει από την αρχή, χρειαζόμαστε στρατιωτικές προσπάθειες, όμως αυτές δεν θα φέρουν τη λύση».

«Χρειαζόμαστε πολιτική διαδικασία, η οποία όμως δεν πήγαινε πολύ καλά μέχρι τώρα» συνέχισε η Μέρκελ.

Η γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε τη θεση του Βερολίνου πως στις συνομιλίες θα πρέπει να συμπεριληφθεί και το καθεστώς του Άσαντ.

«Για πολιτική λύση, χρειαζόμαστε και τους αντιπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης και αυτούς που κυβερνούν τώρα στη Δαμασκό, αλλά και άλλους για να έχουμε πραγματική επιτυχία, και πάνω από όλα τους συμμάχους των εκάστοτε πλευρών» ανέφερε.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγησε πως «σημαντικό ρόλο» μπορούν να παίξουν η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία όπως και η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk