Ισχυρή σεισμική δόνηση 7 βαθμών στην Ινδονησία

Ισχυρός σεισμός 7 βαθμών σημειώθηκε στην περιοχή Ίριαν Τζάγια της Ινδονησίας σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS). Από τη σεισμική δόνηση δεν υπήρξαν αναφορές για ζημίες ή τραυματισμούς, ούτε φόβοι για τσουνάμι. Ο σεισμός, ωστόσο, είχε επίκεντρο μια απομακρυσμένη και δύσβατη περιοχή της Ίριαν Τζάγια που δυσχεραίνει τη συλλογή πληροφοριών.

Ισχυρός σεισμός 7 βαθμών σημειώθηκε στην περιοχή Ίριαν Τζάγια της Ινδονησίας σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).

Από τη σεισμική δόνηση δεν υπήρξαν αναφορές για ζημίες ή τραυματισμούς, ούτε φόβοι για τσουνάμι, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι τη Ινδονησίας.

Η εστία του σεισμού ήταν 247,8 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Τζαγιαπούρα, στη δυτική Νέα Γουϊνέα, και σε βάθος 52,8 χιλιομέτρων.

Αξιωματούχοι του οργανισμού αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών είπαν ότι παρότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ορισμένες περιοχές και δημιούργησε πανικό στους κατοίκους, που ξεχύθηκαν στους δρόμους, δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές και τραυματισμούς και απέκλεισαν την πιθανότητα να δημιουργηθεί τσουνάμι.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο μια απομακρυσμένη και δύσβατη περιοχή της Ίριαν Τζάγια που δυσχεραίνει τη συλλογή πληροφοριών, πρόσθεσαν.

Η χώρα βρίσκεται μέσα στο λεγόμενο «Δαχτυλίδι Φωτιάς του Ειρηνικού», μια σεισμικά ενεργή ζώνη όπου συναντιόνται οι τεκτονικές πλάκες του φλοιού της Γης και δημιουργούν μεγάλο αριθμό σεισμών και ηφαιστείων.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk