• Αναζήτηση
 • Μπάφετ: Αποκυήματα φαντασίας τα περί αγοράς ελληνικού νησιού

  Διέψευσε ο αμερικανός μεγιστάνας, Γουόρεν Μπάφετ, δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει αγοράσει μαζί με τον ιταλό εκατομμυριούχο Αλεσάντρο Πρότο το νησί του Αγίου Θωμά στον κόλπο της Αίγινας. Ο Μπάφετ χαρακτήρισε, μάλιστα, «αποκυήματα φαντασίας» τα περί αγοράς ελληνικού νησιού.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Διέψευσε ο αμερικανός μεγιστάνας, Γουόρεν Μπάφετ, δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει αγοράσει μαζί με τον ιταλό εκατομμυριούχο Αλεσάντρο Πρότο το νησί του Αγίου Θωμά στον κόλπο της Αίγινας.

  Ο Μπάφετ χαρακτήρισε, μάλιστα, «αποκυήματα φαντασίας» τα περί αγοράς ελληνικού νησιού.

  «Μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν τα δημοσιεύματα, δεν είχα ακούσει ποτέ για τον τύπο αυτόν (τον Πρότο), ο οποίος ισχυρίζεται αυτά για το ελληνικό νησί» είπε ο Μπάφετ σε δήλωση που στάλθηκε από την εκπρόσωπό του.

  Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που απαντούσε σε ερώτηση του πρακτορείου Reuters, η εταιρεία Πρότο ανέφερε ότι η δήλωση του ιταλού εκατομμυριούχου που δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate.

  «Ηλπιζε να εκμεταλλευτεί τη διαφήμιση»

  Η εταιρεία Proto Enterprises σημειώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική εφημερίδα που δημοσίευσε το θέμα. «Ο κ. Πρότο ποτέ δεν είπε ότι ο Γυόρεν Μπάφετ έχει αγοράσει νησί στην Ελλάδα. Είπε ότι είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον να προσφερθεί νησί προς πώληση στον κ. Μπάφετ», είπε η Φεντερίκα Σάλα, βοηθός του Πρότο.

  «Αν τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν τις ειδήσεις με διαφορετικό τρόπο, αυτό δεν είναι δική μας ευθύνη» πρόσθεσε στο μήνυμά της.

  Η Σάλα είπε ότι ο Αλεσάντρο Πρότο ήλπιζε να εκμεταλλευτεί τη διαφήμιση για «να έρθει σε άμεση επαφή με τον κ. Μπάφετ» και αναφέρθηκε σε ένα ρητό που αναφέρει συχνά ο Μπάφετ: «Βλέπεις ποιος κολυμπάει γυμνός μόνο όταν υποχωρεί η παλίρροια».

  Και πρόσθεσε: «Στην προκειμένη περίπτωση, ο κ. Πρότο είναι ντυμένος και θα πουλήσει ελληνικό νησί στον κ. Μπάφετ αργά ή γρήγορα».

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μπροστά στον καθρέφτη Εκρυψα το πρόσωπό μου πίσω από το χειροποίητο, τούλινο πέπλο με τα μικρά διαμάντια και την κοραλλένια καρφίτσα, πολύτιμο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk