Διαφάνεια ζητά η αλβανική κυβέρνηση για τις συγκρούσεις στην πΓΔΜ

«Δραματικά γεγονότα που επηρέασαν την κανονικότητα των σχέσεων μεταξύ των εθνοτήτων, ως συνέπεια και της εν μέρει εφαρμογής της Συμφωνίας της Οχρίδας» χαρακτήρισε η αλβανική κυβέρνηση τις ένοπλες συγκρούσεις στο Κουμάνοβο της πΓΔΜ. Με ανακοίνωσή της η αλβανική κυβέρνηση εκφράζει τη θλίψη της για τις απώλειες ανθρώπων, τονίζοντας ότι το «σύννεφο ασάφειας για όλες τις βαριές ώρες του Κουμάνοβο… πρέπει να διαλυθεί το συντομότερο και να αντικατασταθεί από την πλήρη διαφάνεια για ό,τι συνέβη».

«Δραματικά γεγονότα που επηρέασαν την κανονικότητα των σχέσεων μεταξύ των εθνοτήτων, ως συνέπεια και της εν μέρει εφαρμογής της Συμφωνίας της Οχρίδας» χαρακτήρισε η αλβανική κυβέρνηση τις ένοπλες συγκρούσεις στο Κουμάνοβο της πΓΔΜ.

Με ανακοίνωσή της η αλβανική κυβέρνηση εκφράζει τη θλίψη της για τις απώλειες ανθρώπων, τονίζοντας ότι το «σύννεφο ασάφειας για όλες τις βαριές ώρες του Κουμάνοβο… πρέπει να διαλυθεί το συντομότερο και να αντικατασταθεί από την πλήρη διαφάνεια για ό,τι συνέβη».

«Εκτός από τους αστυνομικούς που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, δεν υπάρχει ακόμη καμιά πληροφορία για τις ζωές των απροστάτευτων πολιτών του Κουμάνοβο, για τη φυγή τους, τη λεηλατημένη, την καμένη και την κατεστραμμένη περιουσία τους… Προφανώς αυτή η ασάφεια δεν βοηθά στην επαναφορά της ομαλότητας» αναφέρει η ανακοίνωση της αλβανικής κυβέρνησης

«Η κυβέρνηση της Αλβανίας ζητά από τη μακεδονική κυβέρνηση και τις αρχές να διερευνήσουν με πλήρη διαφάνεια, γρήγορα και σε βάθος την υπόθεση … διότι αυτό θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς για να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον» τονίζεται.

«Η Δημοκρατία της Αλβανίας καταδικάζει κάθε πράξη βίας, θεωρώντας τες απαράδεκτες για μια δημοκρατική κοινωνία που φιλοδοξεί την Ευρω-Ατλαντική ενσωμάτωση. Η Δημοκρατία της Αλβανίας, επίσης, θεωρεί όχι μόνο αντιπαραγωγική, αλλά επίσης απαράδεκτη για τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της περιοχής, κάθε εθνοτική προκατάληψη απέναντι σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή ομάδα ενόπλων … θα είναι επίσης απαράδεκτη η απώλεια της ισορροπίας σε σχέση με τα γεγονότα αυτά τα οποία δεν πρέπει ποτέ να επιτραπεί να μετατρέψουν την πολιτική κρίση της Μακεδονίας σε μια εθνοτική κρίση, η οποία θα ήταν καταστροφική για τη χώρα αυτή» καταλήγει η ανακοίνωση της αλβανικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk