Ένοπλοι άνδρες σκότωσαν δύο διεμφυλικά άτομα που επέστρεφαν από μία γιορτή στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ενώ απήγαγαν και βίασαν ομαδικά ένα τρίτο.

Στο Πακιστάν υπάρχουν περίπου μισό εκατομμύριο ευνούχοι, ή χίζρας όπως λέγονται στα Ουρντού, ερμαφρόδιτοι, διεμφυλικοί και παρενδυτικοί, άτομα που συχνά εξωθούνται στην επαιτεία ή την πορνεία, ενώ άλλοι συμμετέχουν σε θεάματα με χορό και τραγούδι.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας μια μικρή ομάδα χίζρας επέστρεφε από πάρτι, όταν ένοπλοι τους πλησίασαν κοντά σε έναν αγρό στο Γιαρ Χουσάιν της επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχβα.

«Αφού αρνήθηκαν τις προτάσεις τους, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν τους χίζρας, ένα διεμφυλικό άτομο και ένας μουσικός πέθαναν επί τόπου», δήλωσε ο Σατζάντ Χαν αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

Οι ένοπλοι στη συνέχεια απήγαγαν έναν ευνούχο και τον βίασαν επανειλημμένα, προτού τον αφήσουν ελεύθερο λίγες ώρες αργότερα.

«Το θύμα διηγήθηκε στην αστυνομία ότι το άφησαν ελεύθερο αφού το βίασαν ομαδικά τέσσερις άνδρες» πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε λίγο αργότερα τη σύλληψη έξι ανδρών που κατηγορούνται για τη διπλή δολοφονία και τους βιασμούς, υπογράμμισε ο Χαν.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν αναγνώρισε το 2009 τους χίζρας ως το «τρίτο φύλο» ενώ δύο χρόνια αργότερα τους επετράπη να είναι υποψήφιοι στις εκλογές, κάτι που δεν μπορούσαν ως τότε.

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2013 περίπου έξι διεμφυλικά άτομα έθεσαν υποψηφιότητα, χωρίς όμως να καταφέρουν να εκλεγούν.