Δεν υπήρξε ξεκάθαρος «νικητής» στην προεκλογική τηλεοπτική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων της Βρετανίας, εν όψει των βουλευτικών εκλογών που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 7 Μαΐου.

Οι ψηφοφόροι που ρωτήθηκαν από εταιρείες δημοσκοπήσεων μετά την ολοκλήρωση της τηλεμαχίας δήλωσαν ότι σε γενικές γραμμές ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, και ο ηγέτης των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, φάνηκαν ισοδύναμοι.

Δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ComRes για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ITV, το οποίο και μετέδωσε τη συζήτηση, έδειξε ότι καλύτερα επιχειρήματα στο ντιμπέιτ είχαν ο Κάμερον, ο Μίλιμπαντ καθώς και ο αρχηγός του αντιευρωπαϊκού κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), Νάιτζελ Φάρατζ.

Ωστόσο, από την ίδια δημοσκόπηση προέκυψε ότι καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού της Βρετανίας θεωρείται ο Κάμερον.

Διαφορετική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία ICM για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian έδειξε ότι το 25% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο Μίλιμπαντ αναδείχθηκε νικητής της συζήτησης, μία μόλις μονάδα πάνω από τον Κάμερον με 24%.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ούτε οι Συντηρητικοί του Κάμερον αλλά ούτε και το Εργατικό κόμμα προβλέπεται να κερδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 650 εδρών, καθώς πολλοί ψηφοφόροι τάσσονται στο πλευρό του UKIP και του αυτονομιστικού Σκωτικού Εθνικού Κόμματος (SPN).