Βρέθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί της μοιραίας πτήσης της Germanwings, σύμφωνα με ανακοίνωση του εισαγγελέα της Μασσαλίας.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το δεύτερο μαύρο κουτί, το οποίο περιέχει δεδομένα της πτήσης, θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη πριν από τη συντριβή του αεροσκάφους.

Το πρώτο μαύρο κουτί είχε βρεθεί λίγο μετά την συντριβή του αεροπλάνου, στην οποία είχαν χάσει τη ζωή τους 150 άτομα.

Οι πληροφορίες από το πρώτο μαύρο κουτί είχαν δείξει ότι ο συγκυβερνήτης είχε ρίξει εσκεμμένα το αεροπλάνο στις γαλλικές Άλπεις.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του εισαγγελέα της Μασσαλίας, το γραφείο του γερμανού εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι τα δεδομένα από τον υπολογιστή του συγκυβερνήτη του αεροπλάνου, Αντρέας Λούμπιτς, έδειξαν ότι είχε ψάξει στο Διαδίκτυο για μεθόδους αυτοκτονίας, καθώς και για τις ρυθμίσεις ασφαλείας της πόρτας του πιλοτηρίου.

«Χρήσιμο» για τις έρευνες το δεύτερο μαύρο κουτί, λέει ο εισαγγελέας

Την πεποίθηση ότι θα αποδειχθεί χρήσιμο το δεύτερο μαύρο κουτί της μοιραίας πτήσης της Germanwings εξέφρασε ο εισαγγελέας της Μασαλίας, Μπρις Ρομπέν, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Το κουτί είναι σε κακή κατάσταση και εντοπίστηκε σε χαράδρα των Άλπεων. Ο ίδιος είπε ακόμα ότι υπάρχει πλέον δείγμα DNA και τους 150 επιβαίνοντες.

Το πρώτο μαύρο κουτί είχε βρεθεί λίγο μετά την τραγωδία στις γαλλικές Άλπεις, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 150 άτομα.

Αρχικά, πληροφορίες ήθελαν να έχει βρεθεί και το δεύτερο μαύρο κουτί, αλλά κατεστραμμένο. Ωστόσο, αργότερα, οι Αρχές διέψευσαν τις πληροφορίες αυτές, λέγοντας ότι το μαύρο κουτί δεν είχε βρεθεί.

Οι πληροφορίες από το πρώτο μαύρο κουτί είχαν δείξει ότι ο συγκυβερνήτης είχε ρίξει εσκεμμένα το αεροπλάνο στις γαλλικές Άλπεις.

Εν τω μεταξύ, το γραφείο του γερμανού εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι τα δεδομένα από το τάμπλετ του συγκυβερνήτη του αεροπλάνου, Αντρέας Λούμπιτς, έδειξαν ότι είχε ψάξει στο Διαδίκτυο για μεθόδους αυτοκτονίας, καθώς και για τις ρυθμίσεις ασφαλείας της πόρτας του πιλοτηρίου.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ανάμεσα στις 16 και στις 23 Μαρτίου -μέχρι και μία ημέρα πριν από το δυστύχημα-, ο Αντρέας Λούμπιτς είχε αναζητήσει πληροφορίες πάνω σε τρόπους να αυτοκτονήσει κανείς.

«Σε τουλάχιστον μία ημέρα, το συγκεκριμένο άτομο είχε πραγματοποιήσει αναζήτηση σχετικά με τις πόρτες του πιλοτηρίου και τις ρυθμίσεις ασφαλείας του» αναφέρει η ανακοίνωση.