Μόσχα: Θετική ανταπόκριση από Β. Κορέα στην πρόσκληση σε Γιονγκ-Ουν

Για πιθανή επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ-Ουν στη Μόσχα προϊδεάζει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, λέγοντας ότι έτυχε θετικής «ανταπόκρισης» από τη Βόρειο Κορέα πρόσκληση προς τον ηγέτη της να παραστεί στις εκδηλώσεις του Μαΐου για την 70ή επέτειο της Νίκης έναντι της ναζιστικής Γερμανίας. Ωστόσο, ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν ανέφερε κάτι παραπάνω, ούτε και έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο από το βορειοκορεατικό καθεστώς για την πιθανή «επίσημη πρώτη» του Κιμ Γιονγκ-Ουν στο εξωτερικό.

Για πιθανή «επίσημη πρώτη» του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν στο εξωτερικό με επίσκεψη στη Μόσχα προϊδεάζει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας δήλωσε ότι έτυχε θετικής «ανταπόκρισης» από τη Βόρειο Κορέα πρόσκληση προς τον Κιμ Γιονγκ-Ουν να παραστεί στις εκδηλώσεις του Μαΐου για την 70ή επέτειο της Νίκης έναντι της ναζιστικής Γερμανίας, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.

Ωστόσο, ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν ανέφερε κάτι παραπάνω, ούτε και έχει υπάρξει κάποιο επίσημο σχόλιο από το βορειοκορεατικό καθεστώς για την πιθανή «επίσημη πρώτη» του Κιμ Γιονγκ-Ουν στο εξωτερικό, σύμφωνα με το Time.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν δεν έχει κάνει κανένα επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό αφότου ανέλαβε τα ηνία το 2011.

Τον περασμένο Νοέμβριο είχε στείλει απεσταλμένο του στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk