Τέλος τα γυμνά κορίτσια στην τρίτη σελίδα της βρετανικής Sun

Κλείνει, όπως φαίνεται, η 44χρονη… παράδοση της βρετανική ταμπλόιντ Sun να δημοσιεύει φωτογραφίες γυμνόστηθων γυναικών στην τρίτη σελίδα της -όπως τουλάχιστον αναφέρει εφημερίδα του ίδιου ομίλου. Η ίδια η εφημερίδα περιορίζεται επισήμως στο ότι η τρίτη σελίδα «θα μείνει εκεί που είναι, μετά τη δεύτερη και πριν την τέταρτη». Πάντως, η παράδοση θα τηρηθεί στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Κλείνει, όπως φαίνεται, η 44χρονη… παράδοση της βρετανική ταμπλόιντ Sun να δημοσιεύει φωτογραφίες γυμνόστηθων γυναικών στην τρίτη σελίδα της -όπως τουλάχιστον αναφέρει εφημερίδα του ίδιου ομίλου.

Η ίδια η εφημερίδα περιορίζεται επισήμως στο ότι η τρίτη σελίδα «θα μείνει εκεί που είναι, μετά τη δεύτερη και πριν την τέταρτη».

Πάντως, η παράδοση θα τηρηθεί στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Σύμφωνα με τους Times, που ανήκουν μαζί με την Sun στον όμιλο Μέρντοχ, το φύλλο της Παρασκευής ήταν το τελευταίο στο οποίο δημοσιεύθηκε ολοσέλιδη φωτογραφία μιας γυμνόστηθης γυναίκας. Στη σελίδα 3 του φύλλου της Δευτέρας, το μοντέλο Ρόζι Χάντινγκτον-Ουίτλι είχε το στήθος καλυμμένο.

Όλο και περισσότεροι επέκριναν σεξιστική την πρακτική, την οποία ο ίδιος ο Ρούπερτ Μέρντοχ την είχε χαρακτηρίσει πέρυσι παρωχημένη.

Μάλιστα, αίτημα για κατάργηση της «παράδοσης» είχε συγκεντρώσει 217.000 υπογραφές. Οι συμμετέχοντες στην εκστρατεία «Ποτέ ξανά Σελίδα 3» χαρακτήρισαν την είδηση «πραγματικά ιστορική» και έκαναν λόγο για «μεγάλη ημέρα για την εξουσία του πολίτη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk