Εφεση των «28» στην απόφαση που έβγαλε τη Χαμάς από τη μαύρη λίστα

Το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των «28» θα εφεσιβάλει την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ που είχε κρίνει παράτυπη την εισαγωγή της Χαμάς στη «μαύρη λίστα» της ΕΕ για τρομοκρατικές οργανώσεις. Η κίνηση είναι αναμενόμενη και θα σημαίνει, όπως προέβλεπε η δικαστική απόφαση, συνέχιση των περιοριστικών όρων στην οργάνωση μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των «28» θα εφεσιβάλει την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ που είχε κρίνει παράτυπη την εισαγωγή της Χαμάς στη «μαύρη λίστα» της ΕΕ για τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η κίνηση είναι αναμενόμενη και θα σημαίνει, όπως προέβλεπε η δικαστική απόφαση, συνέχιση των περιοριστικών όρων στην οργάνωση μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι ανέφερε τη Δευτέρα, προσερχόμενη στο συμβούλιο, πως θα ασκηθεί έφεση.

Οι «28», είπε, θα αμφισβητήσουν σημεία της απόφασης και λάβουν μέτρα ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα προσκόμματα στο μέλλον.

Μετά από προσφυγή της Χαμάς, το Δικαστήριο είχε αποφανθεί το Δεκέμβριο πως η ΕΕ είχε βάλει (στον απόηχο των επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους) την οργάνωση στη μαύρη λίστα παράτυπα επειδή η απόφαση είχε ληφθεί βάσει δημοσιευμάτων και όχι ερευνών.

Ωστόσο, το Δικαστήριο είχε αποφασίσει να μείνουν σε ισχύ οι περιορισμοί για τρεις μήνες ή μέχρι να υποβληθεί έφεση -περιμένοντας την κίνηση των «28» και θέλοντας να διασφαλίσει πως την αποτελεσματικότητα του παγώματος περιουσιακών στοιχείων.

Όπως υπογράμμιζε το Δικαστήριο στην ανακοίνωση εκείνης της απόφασης, η κρίση του έγινε για διαδικαστικούς λόγους και «δεν συνιστούσε κρίση επί της ουσίας του ζητήματος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk