Βουλγαρία: Σύλληψη Γάλλου που πιθανόν συνδέεται με τον Σ.Κουασί

Οι βουλγαρικές αρχές συνέλαβαν στα σύνορα με την Τουρκία Γάλλο υπήκοο, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τον Σαρίφ Κουασί, έναν εκ των δραστών του μακελειού στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo. Ο 29χρονος Φριτζ Ζολί-Ζοασίν καταζητούνταν βάσει διπλού ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης -για απαγωγή του τρίχρονου γιου του (που φέρεται να ήθελε να μεταφέρει στη Συρία), και για ανάμειξη σε εγκληματική ομάδα για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών.

Οι βουλγαρικές αρχές συνέλαβαν στα σύνορα με την Τουρκία Γάλλο υπήκοο, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τον Σαρίφ Κουασί, έναν εκ των δραστών του μακελειού στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Ο 29χρονος Φριτζ Ζολί-Ζοασίν, με καταγωγή από την Αϊτή, καταζητούνταν βάσει διπλού ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης -για απαγωγή του τρίχρονου γιου του (που φέρεται να ήθελε να μεταφέρει στη Συρία), και για ανάμειξη σε εγκληματική ομάδα για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών.

Συνελήφθη την 1η Ιανουαρίου ενώ επέβαινε σε λεωφορείο και προσπαθούσε να περάσει τη μεθοριακή διάβαση Καπιτάν Αντρέεβο στα σύνορα με την Τουρκία. Μαζί του ήταν ο τριών ετών γιος του και η σύντροφός του, και πιστεύεται ότι τελικός προορισμός ήταν η Συρία.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία της Βουλγαρίας ήταν καταζητούμενος βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από δικαστήριο στη Γαλλία κατόπιν καταγγελίας της συζύγου του ότι στις 30 Δεκεμβρίου απήγαγε τον γιο τους.

Στις 12 Ιανουαρίου του 2015, Βούλγαροι εισαγγελείς έλαβαν δεύτερο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Γάλλου υπηκόου, το οποίο εκδόθηκε από δικαστήριο στο Παρίσι και αφορά κατηγορίες για τρομοκρατία (ανάμειξη σε οργανωμένη εγκληματική ομάδα για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών).

Η Βουλγαρία έχε ξεκινήσει τις διαδικασίες έκδοσης.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk