Η Βρετανία θα εντείνει τις προσπάθειές της να σταματήσει τη διασυνοριακή διακίνηση όπλων, μετά τις αιματηρές επιθέσεις που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Παρίσι από ισλαμιστές, και θα ενημερώσει τα πρωτόκολλα ασφαλείας της για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών, ανακοίνωσε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Κάμερον είχε συνάντηση τη Δευτέρα το πρωί με στόχο να εκτιμηθούν οι πιθανότητες να σημειωθούν στη Βρετανία επιθέσεις όπως αυτές του Παρισιού. Στη διάρκεια της σύσκεψης αυτής η αστυνομία και άλλες υπηρεσίες συμφώνησαν να συμπεριλάβουν ασκήσεις για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών στην εκπαίδευσή τους.

«Συζήτησαν επίσης για το γεγονός ότι τα όπλα αποτελούν κίνδυνο και συμφώνησαν (…) ότι θα πρέπει να αυξήσουν τις προσπάθειές τους σε συνεργασία με άλλες χώρες για να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο όπλων μέσω των συνόρων», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Η Βρετανία αύξησε τον Αύγουστο τον συναγερμό της για τρομοκρατία στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο, γεγονός που σημαίνει ότι οι αρχές εκτιμούν ότι μια επίθεση «είναι πολύ πιθανή».