Παρίσι: Νεκροί οι δολοφόνοι του Charlie Hebdo και ο δράστης της ομηρίας στο εβραϊκό σούπερ-μάρκετ (συνεχής ενημέρωση)

Πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούγονται στο Νταμαρτέν, περιοχή βόρεια του Παρισιού. Οι δράστες κρατούν όμηρο μέσα σε κτίριο μικρής επιχείρησης. Σύνδεση των χθεσινών πυροβολισμών στο νότιο Παρίσι με το μακελειό στο Charlie μιλούν αστυνομικοί. Ταυτόχρονη, ξεχωριστή κατάσταση ομηρίας στο Παρίσι. Ζωντανή εικόνα από το χώρο της πολιορκίας.

https://www.youtube.com/watch?v=5ZhHm2R8jwM

Φωτογραφίες από την επίθεση σε τυπογραφείο στην περιοχή Νταμαρτέν-αν-Γκελ

Νεκροί, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι αδελφοί Κουασί, οι ύποπτοι για την επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo, οι οποίοι είχαν ταμπουρωθεί σε τυπογραφείο στο Νταμαρτέν, στις παρυφές του βόρειου Παρισιού, καθώς και ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους σε εβραϊκό σουπερμάρκετ στην περιοχή Βενσέν στο Παρίσι, μετά από ταυτόχρονη επέμβαση της αστυνομίας στα δύο σημεία.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς ομήρους στο εβραϊκό σουπερμάρκετ. Ασφαλής φέρεται να είναι ο όμηρος στο Νταμαρτέν.


Φωτογραφίες από την επίθεση στο εβραϊκό σούπερ-μάρκετ στην περιοχή Βενσέν

Το τριήμερο του τρόμου στη Γαλλία φαίνεται να έφτασε στο τέλος του λίγο πριν από τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, όταν πάνοπλοι στρατιώτες και αστυνομικοί εισέβαλαν σχεδόν ταυτόχρονα στο τυπογραφείο όπου ήταν ταμπουρωμένοι οι αδελφοί Κουασί και στο εβραϊκό σουπερμάρκετ.

Στο Νταμαρτέν, οι δύο άνδρες βγήκαν πυροβολώντας τους αστυνομικούς.

Τα γαλλικά μέσα μεταδίδουν ότι ο όμηρος που κρατούσαν οι αδελφοί Κουασί είναι σώος, ωστόσο η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Την ίδια ώρα, στη συνοικία Βενσέν στο Παρίσι, οι Αρχές πραγματοποιούσαν έφοδο στο εβραϊκό σούπερμάρκετ, όπου ένας ένοπλος κρατούσε αρκετούς ομήρους.

Το Reuters μεταδίδει ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις όμηροι που βρίσκονταν σουπερμάρκετ, ενώ κάποιοι άλλοι κατάφεραν να διαφύγουν.

Πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούστηκαν από το σημείο, καθώς οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πραγματοποιούσαν έφοδο στα δύο κτίρια.

Ο ένοπλος στο εβραϊκό σουπερμάρκετ θεωρείται ότι ήταν ο δράστης της δολοφονίας της δημοτικής αστυνομικού στη Μονρούζ.

Πηγή της αστυνομίας είπε στον Monde ότι ο ένοπλος ήταν ο 32χρονος Αμεντί Κουλιμπαλί.

Ο δράστης της επίθεσης είχε προειδοποιήσει ότι εάν οι Αρχές πραγματοποιήσουν έφοδο στο τυπογραφείο όπου βρίσκονταν τα αδέλφια Κουασί, τότε θα σκότωνε ομήρους.

Ο Κουλιμπαλί θεωρείται ότι ανήκε στον ίδιο ισλαμιστικό πυρήνα με τα δύο αδέλφια.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk