Πορεία ενότητας των Γάλλων την Κυριακή για το Charlie Hebdo

Φωνή υπέρ της θεμελιωδών δημοκρατικών αξιών και της ελευθερίας του Τύπου θα πλημμυρίσουν τη Γαλλία την Κυριακή στην προγραμματισμένη διακομματική συγκέντρωση ενότητας μπροστά στην τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo.

Φωνή υπέρ της θεμελιωδών δημοκρατικών αξιών και της ελευθερίας του Τύπου θα πλημμυρίσουν τη Γαλλία την Κυριακή στην προγραμματισμένη διακομματική συγκέντρωση ενότητας μπροστά στην τρομοκρατική επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Εν όψει της συγκέντρωσης εκφράζονται διαφωνίες στο εσωτερικό των Σοσιαλιστών για τη συμμετοχή ή μη του ακροδεξιού και ξενόφοβου Εθνικού Μετώπου, με την ίδια την Μαρίν Λεπέν να καταγγέλλει τον «αποκλεισμό» του κόμματος του 25% στις τελευταίες ευρωκάλπες.

Εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος δήλωσε ότι ουδείς πρέπει να εξαιρεθεί, ωστόσο άλλα στελέχη, περιλαμβανομένης της δημάρχου Αν Χινταλγκό, τονίζουν ότι η εκδήλωση αφορά τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Η Μαρίν Λεπέν ανάφερε κατά πληροφορίες ότι αναμένει το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, κρίνοντας ως «προφανές» το γεγονός ότι πρέπει να προσκληθεί να μετάσχει στη συγκέντρωση του κόμμα που απέσπασε το 25% των ψήφων στις ευρωεκλογές του 2014.

Ο Μανουέλ Βαλς από πλευράς του δήλωσε μιλώντας στο δίκτυο RTL ότι «δεν μπορεί να υπάρχει καμία εξαίρεση από την εθνική ενότητα», προσέθεσε όμως ότι η εθνική ενότητα αφορά τις αξία «της ανεκτικότητας».

Ο πρώην πρόεδρος της χώρας και νυν ηγέτης της δεξιάς Νικολά Σαρκοζί πρόκειται να στηρίξει τη διαδήλωση μετά την πρόσκληση που έλαβε να συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων για πρώτη φορά μετά την ήττα του στις προεδρικές κάλπες του 2012.

Αριστερά κόμματα, περιλαμβανομένων των Σοσιαλιστών του Ολάντ, του Κομμουνιστικού Κόμματος και των Πρασίνων, θα είναι εκεί.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk