Οταν η Αντζελίνα Τζολί συνάντησε τον Πάπα στο Βατικανό

Η Αντζελίνα Τζολί βρέθηκε στο Βατικανό, προκειμένου να παρευρεθεί στην προβολή της ταινίας που έχει σκηνοθετήσει με τίτλο Αλύγιστος. Η προβολή της ταινίας έγινε μετά από πρόσκληση του Πάπα Φραγκίσκου.

Η Αντζελίνα Τζολί βρέθηκε στο Βατικανό, προκειμένου να παρευρεθεί στην προβολή της ταινίας που έχει σκηνοθετήσει με τίτλο Αλύγιστος. Η προβολή της ταινίας έγινε μετά από πρόσκληση του Πάπα Φραγκίσκου.

Εκτός από τη Τζολί, για την προβολή ταξίδεψε στη Ρώμη και ο εγγονός του Λούι Ζαμπερίνι.

Η ταινία προβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Casina Pio IV, ένα περίπτερο που βρίσκεται στους κήπους του Βατικανού και στεγάζει την Ποντιφική Ακαδημία των Κοινωνικών Επιστημών.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν ανακοινώσει ότι ο ποντίφικας αναμενόταν να παραστεί στην παρουσίαση της ταινίας, τελικά όμως ο Φραγκίσκος είχε ένα πολύ «φορτωμένο» πρωινό, με πολλές ακροάσεις.

Μετά την προβολή της ταινίας η αμερικανίδα σκηνοθέτιδα, την οποία συνόδευε ο αδελφός της, τα δύο από τα έξι παιδιά της και ένας μεταφραστής, οδηγήθηκαν στο αποστολικό παλάτι, την επίσημη κατοικία του Πάπα, στην αίθουσα του Θρόνου, έναν προθάλαμο της βιβλιοθήκης όπου ο πάπας πραγματοποιεί τις ακροάσεις του.

Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε στην ηθοποιό έναν σύντομο χαιρετισμό. Όπως συνηθίζει να προσφέρει σε όλους του τους επισκέπτες, της έδωσε ένα ροζάριο.

Σύμφωνα με το περιοδικό US Weekly η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ, που παντρεύτηκαν τον Αύγουστο στη Γαλλία, είχαν υποβάλλει αίτημα για μία ιδιωτική συνάντηση με τον Πάπα, για τον οποίο έχουν εκφράσει την εκτίμησή τους όπως και για το μήνυμα ανοίγματος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που εκείνος στέλνει.

Η ιστορία του Λούι Ζαμπερίνι ενέπνευσε την Τζολί, η οποία αποφάσισε να την μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη. Ο Ζαμπερίνι είχε συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχε πολεμήσει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και είχε αιχμαλωτιστεί από τους Ιάπωνες, όταν κατερρίφθη το αεροσκάφος του.

Είχε καταφέρει, επίσης, να επιβιώσει για εβδομάδες σε μία σχεδία.

Ο Ζαμπερίνι έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2014 σε ηλικία 97 ετών.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk