Ένοπλοι απήγαγαν 40 νεαρούς στη Νιγηρία

Ένοπλοι, πιθανότατα μέλη της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ, απήγαγαν στη βορειοανατολική Νιγηρία 40 νεαρούς άνδρες για να τους κάνουν μαχητές, σύμφωνα με αναφορές από την πολιτείας του Μπόρνο.

Ένοπλοι, πιθανότατα μέλη της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ, απήγαγαν στη βορειοανατολική Νιγηρία 40 νεαρούς άνδρες για να τους κάνουν μαχητές, σύμφωνα με αναφορές από την πολιτείας του Μπόρνο.

Δεκάδες ένοπλοι πραγματοποίησαν επιδρομή εναντίον του χωριού Μαλάρι, σε απόσταση 20 χλμ. από το δάσος Σαμπίσα, που θεωρείται ως ένα από τα κρησφύγετα της Μπόκο Χαράμ. Σαράντα αγόρια και νεαροί άνδρες ηλικίας από 10 ως 23 ετών απήχθησαν και οδηγήθηκαν μέσα στο δάσος, σύμφωνα με κατοίκους του χωριού που διέφυγαν.

Η είδηση της απαγωγής δεν έγινε γνωστή παρά χθες τη νύκτα, όταν κάτοικοι του χωριού κατάφεραν να φθάσουν στο Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα της Πολιτείας του Μπόρνο.

Οι τηλεπικοινωνίες είναι προβληματικές σε μια περιοχή η οποία αποτελεί θέατρο σχεδόν καθημερινών επιθέσεων, καθώς οι ισλαμιστές αντάρτες καταστρέφουν κεραίες και τηλεφωνικούς στύλους.

«Έφθασαν οπλισμένοι πάνω σε ημιφορτηγά και συγκέντρωσαν όλους τους άνδρες μπροστά από το σπίτι του αρχηγού του χωριού. Έβγαλαν θρησκευτικές ομιλίες πριν επιλέξουν 40 από τα αγόρια μας και τα πάρουν μαζί τους» δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους κατοίκους του χωριού, ο Μπουλάμα Μουχάμαντ.

«Οι δύο γιοι μου και τρία από τα ανίψια μου είναι μεταξύ των αγοριών που απήχθησαν από τους μαχητές της Μπόκο Χαράμ και πιστεύουμε ότι θα τους χρησιμοποιήσουν ως στρατιώτες» εξήγησε ο Μουχάμαντ.

«Όταν πληροφορηθήκαμε την απαγωγή των 40 αγοριών του Μαλάρι, αποφασίσαμε να διαφύγουμε επειδή κινδυνεύαμε να γίνουμε ο επόμενος στόχος τους» δήλωσε ο Αλαράμπα Μπαμπαγκόνι από το γειτονικό χωριό Μούλγκουι.

Ο νιγηριανός στρατός που σταθμεύει στο Μαϊντουγκούρι δεν θέλησε να σχολιάσει άμεσα την απαγωγή.

Η Μπόκο Χαράμ εξακολουθεί να κρατεί περισότερα από 200 νεαρά κορίτσια τα οποία απήγαγε τον Απρίλιο από το σχολείο τους στο Τσίμποκ, στην Πολιτεία του Μπόρνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk