«Έγιναν κακές επιλογές» παραδέχθηκε η αστυνομία του Σεντ Λούις, μετά τη νέα δολοφονία νεαρού Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό στο Μπέρκλεϊ, κοντά στο Φέργκιουσον.

Η δολοφονία ήρθε να εντείνει το ήδη τεταμένο κλίμα που έχει προκληθεί μετά τις δολοφονίες νεαρών αφροαμερικανών από λευκούς αστυνομικούς στο Μιζούρι. Η οργή βράζει στην περιοχή μετά τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν πριν από τέσσερις μήνες στο Φέργκιουσον.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (τοπική ώρα) οργισμένοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο βενζινάδικο -το σημείο της δολοφονίας του νεαρού- και πέταξαν μολότοφ και τούβλα κατά αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.

Τα επεισόδια διήρκεσαν λίγη ώρα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σεντ Λούις είπε ότι το θύμα, ο 18χρονος Αντόνιο Μάρτιν, σημάδευσε με όπλο τον αστυνομικό, ο οποίος τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Βίντεο που έδωσε αργότερα στη δημοσιότητα η αστυνομία του Σεντ Λούις, φέρεται να δείχνει τον νεαρό να υψώνει το όπλο του, πριν δεχθεί πυρά:

Σε συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός της αστυνομίας του Σεντ Λούις Τζον Μπέλμαρ παραδέχθηκε ότι «έγιναν κακές επιλογές» και τόνισε ότι ο αστυνομικός δεν είχε χρόνο να χρησιμοποιήσει το Taser.

Ο ίδιος είπε ότι το θύμα ύψωσε όπλο -αλλά δεν πυροβόλησε- πριν δεχθεί τρεις σφαίρες από αστυνομικό.

Ο Μπελμάρ δήλωσε ότι ο 18χρονος ήταν «γνωστός στις Αρχές» και αντιμετώπιζε κατηγορίες για ένοπλες επιθέσεις.

Ο λευκός αστυνομικός που σκότωσε τον νεαρό Αφροαμερικανό είχε έξι χρόνια εμπειρίας. Ο αστυνομικός είχε μεταβεί στο σημείο μετά από κλήση για κλοπή. Ο αστυνομικός που πυροβόλησε έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η αστυνομία αναζητά τον φίλο του θύματος, λέγοντας ότι πρόκειται για σημαντικό μάρτυρα.

Μετά τη δολοφονία του νεαρού, επεισόδια σημειώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας.

Όπως αναφέρει ο Guardian, περίπου 100 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο βενζινάδικο.

Σύμφωνα με τον Τζον Μπέλμαρ, οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα και τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σε μία από τις εκρήξεις, πρόσθεσε, ενώ ένας άλλος τραυματίστηκε από ένα τούβλο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας αρνήθηκε ότι έγινε χρήση σπρέι πιπεριού από τους αστυνομικούς.